Prleški taborniki imeli »odličen in najboljši tabor do sedaj«

Sedem prleških tabornikov se je podalo na pustolovščino po Prlekiji

Prlekija-on.net, nedelja, 7. julij 2019 ob 22:41
Prleški taborniki

Prleški taborniki

V ponedeljek, 1. 7. 2019, smo se odpravili na tabor. Ob 7. uri smo se zbrali pred OŠ Križevci pri Ljutomeru, naredili taborniški načrt in spakirali skupno opremo. Ves čas nas je spremljal učitelj Matevž Jakelj, ki je bil tudi vodja tabora. Ko smo bili pripravljeni, smo se odpravili na pot proti Vučji vasi. Bilo nas je 7 tabornikov - Jona Zanjkovič, Evina Paldauf, Saška Zamuda, Urška Puconja, Lucija Divjak, Ana Skuhala in Žanin Tobias. Naš prvi počitek je bil v Iljaševcih. Ko smo se odpočili, smo se odpravili naprej. Kmalu smo zabredli v težave. Naredili smo manjši krog po njivah, namesto da bi šli samo naravnost. Ko smo oddelali našo drugo točko, smo se odpravili na prleško plažo, ki se nahaja pod avtocesto pri Muri. Tam smo se najedli in uživali v mrzli vodi, saj je bilo zelo vroče. Do tja nas je spremljal kuža Bos. Na plaži smo uživali kar dve uri, tam naredili naše znamenje in se nato odpravili v Vučjo vas.

Prišli smo do polja s sivko, kjer je gospod vsakemu od nas podaril šopek sivke in nam omenil lep prostor pri ribniku, ki je bil zelo blizu. Odšli smo si ga ogledat in ker nam je bil zelo všeč, smo si kar premislili glede kraja prenočišča. Odšli smo v gasilski dom, kjer smo se odpočili, si nalili vodo in se pogovorili o prenočišču. Nekaj nas je bilo za, nekaj pa proti. Ko smo razrešili vsa nesoglasja, smo se odločili za prenočišče pri ribniku. Tam smo počakali naše naslednje spremljevalce. Ko so prišli, smo si razdelili delo in ga opravili. Eni smo kuhali, eni postavili bivak, eni pa so naredili kurišče. Padel je večer in napočil je čas za večerjo, tuširanje in peko penic. Ponoči smo imeli nočno stražo, ki je pazila na ogenj. Zjutraj smo se zbudili ob 6. uri in pričeli pospravljati. Učitelj nam je pripeljal lunch pakete za na pot. Ob 8.30 smo se odpravili na kmetijo Paldauf, kjer smo se najedli in postorili nekaj manjših in zabavnih del. Tam smo se poslovili in odšli do broda v Vučji vasi, kjer smo se nasitili, si oblekli rešilne jopiče in imeli manjšo učno uro o tem, kako in kaj z vesli na raftingu. S čolnom smo se peljali po reki Muri kar 2 uri. Vmes smo se ustavili in gospod nam je pokazal, da se lahko pluje tudi s tokom, ter se malo namočili. Ko smo prišli v Melince, smo se spet najedli, peljali z brodom čez Muro in se odpravili v gasilski dom v Moti. Tam smo razpakirali in se strastno ter precej glasno igrali uno ali kot eni rečejo enko. Po naši igri smo se odpravili na kratek sprehod, se vrnili in odšli spat. Zjutraj smo se okrepčali in se odpravili na pot do Banovcev, kjer smo se pol ure kopali, se preoblekli, nato pa šli na sladoled v Križevce ter v šolo. Spremljali so nas učitelji Dora Roškar, Lenart Barat, Denis Hofman in Andreja Sever. Tam so nas pričakali starši. Poslovili smo se in se zahvalili za res odličen in najboljši tabor do sedaj.

Žanin Tobias (6. a), Ana Skuhala (6. b)Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Družabno