Najmlajša Tina s šestimi, najstarejši Konrad s 75 leti

Harmonikarji so že dvanajstič raztegnili meh v Zgornjem Konjišču

Prlekija-on.net, torek, 9. julij 2019 ob 09:221
12. Veseli popoldan s harmonikarji

12. Veseli popoldan s harmonikarji

Po lepem in sončnem vremenu je minuli konec tedna znova bilo sila veselo in razigrano v idiličnem turistično rekreacijskem centru (TRC) Zgornje Konjišče. V organizaciji Turističnega društva Čemaž - Apaške doline je namreč v sencah dreves potekal 12. Veseli popoldan s harmonikarji, ko so številni, predvsem mladi ljubiteljski harmonikarji raztegnili meh. Tokrat je v Zgornje Konjišče prišlo kar 17 večinoma mladih glasbenikov iz širšega območja severovzhoda Slovenije, predvsem iz Štajerske in Prekmurja. Med udeleženci kaže omeniti predvsem najmlajšo udeleženko, 6-letno Tino Nemec (s flavto), ki je z Goričkega prišla skupaj s sestricama Niko in Tjašo, ter 69 let starejšega, 75-letnega Konrada Krajnca iz Sladkega Vrha. Takoj za njim je bil sokrajan, 73-letni Ivan Pomperger iz Sladkega Vrha. V okviru prireditve, na kateri se je zbralo tudi veliko število obiskovalcev in gostov od blizu in daleč, tudi z druge strani reke Mure, iz sosednje Avstrije, so se mnogi razveselili z bogatimi dobitki na srečelovu, ki so ga med drugim pripravili.

Na koncu uradnega programa, kjer je vse prisotne v slovenskem in nemškem jeziku pozdravila predsednica TD Čemaž Marija Krstič, povezovala pa ga je še ena domačinka Nataša Zemljič, so vsi prisotni harmonikarji skupaj odigrali še najbolj prepoznavo slovensko "harmonikarsko skladbo" Golico. Ker je šlo za revialni nastop, kjer so poslušalci bili navdušeni, organizatorji niso razglašali najboljših, temveč so vsi prijeli lepe in prisrčne pokale ter zahvalnice, ki bodo vsem mladim ostali v trajnem spominu. Sicer pa, kljub dejstvu, da je v okolici istočasno potekalo veliko takšnih in drugačnih dogodkov in prireditev, se je v Zgornjem Konjišču tudi tokrat zbralo več sto obiskovalcev, kar je potrdilo, da je omenjena prireditev eden pomembnejših kulturnih dogodkov v Apaški dolini sploh, ki samo polepša popoldan ob domačih ribah in drugih dobrotah, tudi tistih, ki so jih ponudile članice Društva kmečkih žena Apače in TD Čemaž, manjkalo pa ni niti domačega medu. Prisotne je pozdravil in organizatorjem zahvalil za lepo prireditev, apaški župan, dr. Andrej Steyer.

Kakorkoli že, dvanajstič je 17 harmonikarjev raztegnilo meh, in sicer so to bili: Tina Senekovič (Zgornje Gradišče, Šentilj), Teo Trlier (Trate, Zgornja Velka), Jasminka Kamenšak (Zgornje Partinje, Sveti Jurij v Slovenskih goricah), Konrad Krajnc (Sladki Vrh), Maja Horvat (Jurjevski Dol, Jakobski Dol), Jernej Perša (Pertoča, Rogašovci), Maruša Kučič (Iška vas, Ig), David Tovornik (Jedlovnik, Zg. Kungota), Maruša Toplak (Vičanci, Velika Nedelja), Rene Balažič (Stogovci, Apače), Tina Nemec, Nika Nemec, Tjaša Nemec (vse tri Sveti Jurij v Prekmurju, Rogašovci), Žan Čuš (Dolič, Destrnik), Amadeja Ploj (Maribor), Miran Vogrinec (Zgornje Partinje, Sveti Jurij v Slovenskih goricah) in Ivan Pumberger (Sladki Vrh).



Več v Družabno