Odigran 8. Mariničev-Hamlerjev memorial

KMN Police tesno pred Pravosodnimi organi

Prlekija-on.net, sobota, 13. julij 2019 ob 10:22
KMN Police

KMN Police

Vaško-kmečko društvo "Prijatelj" iz Zbigovcev pri Gornji Radgoni je na domačem športnem igrišču v Zbigovcih pripravilo nadvse zanimiv športno - zabavni dogodek, kjer je v ospredju vsekakor bil malonogometni turnir za 8. memorial Mirka Mariniča in Marjana Hamlerja. Na turnirju, ki sedaj poteka tradicionalno vsako leto, so Mirkovi in Marjanovi prijatelji iz VKD Prijatelj povabili pet ekip, ki so igrale po sistemu vsak z vsakim. Poleg dveh domačih ekip iz Zbigovcev in Polic, ki igrata v malonogometnih ligah, so eno domačo ekipo z imenom "Bar Pristan", sestavljali sami mladi fantje od 14 do 18 let starosti. Posebej zanimivi pa sta bili ekipi Slovenske vojske ter Pravosodnih organov Pomurja.

Po skupaj odigranih kar desetih zanimivih tekmah, kjer so za sam vrh še tekmo ali dve pred koncem kandidirale štiri ekipe, je naslov zmagovalca tesno pripadel KMN Police. Če bi KMN Zoro v zadnji tekmi premagal Police, bi bil prvak Zoro, v primeru remija pa bi se veselili Pravosodni organi. Kljub vsemu so se na koncu veselili vsi, saj so bili del lepe zgodbe in prijetnega druženja, ki se je ob dobri kapljici in dobrotah z žara nadaljevalo tudi po uradnem delu memoriala. Torej, za vse udeležence je to bil lep popoldan in večer, namenjen rekreaciji in druženju, katero se bo ponovilo spet prihodnje leto, ko bo nov Mariničev-Hamlerjev memorial najverjetneje že zadnji petek v juniju 2020.

Rezultati: Slovenska vojska - Bar Pristan 3:0, Bar Pristan - Pravosodni organi 0:5, Pravosodni organi - Slovenska vojska 2:2, KMN Police - Bar Pristan 7:0, KMN Zoro - Pravosodni organi 0:5, Slovenska vojska - KMN Police 1:3, Bar Pristan - KMN Zoro 1:5, KMN Police - Pravosodni organi 3:3, Slovenska vojska - KMN Zoro 1:2, KMN Zoro - KMN Police 1:2.

Končni vrstni red: 1. KMN Police (Jani Kozar, Denis Kolarič, Adrijan Jagerič, Jan Borko, Žiga Jančar, Uroš Ilešič, Marko Šmelc, Klemen Vršič) 10, 2. Pravosodje MS (Matjaž Husar, Tomaž Pavel, Srečko Vinkovič, Milan Regvat, Stanislav Jug, Janez Kaučič, Mišel Legenič, Igor Vogrin, Tomaž Gregorec, Denis Horvat) 8, 3. KMN Zoro (David Habjanič, Miran Jaušovec, Božo Ropoša, Kristjan Wolf, Marko Kaučič, Tomaž Kovač, Tadej Jurkovič, Bojan Časar) 6, 4. Slovenska vojska (Rene Glušič, Marko Kukovič, Zoran Petrovič, Damjan Hozjan, Aleš Nedelko, Jernej Horvat, Uroš Podlesek, Daniel Verdinek, Danilo Šiško) 4, 5. Pristan (Sašo Škrlec, Leon Zrinski, Žan Kocmut, Nejc Kraner, Rafael Kuplen, Jan Čop, Anej Krancelbinder, Damjan Ivanek, Gorazd Belak) 0.

Poleg vseh petih ekip, ki so prejele lepe pokale, so organizatorji nagradili tudi nekatere posameznike, ki so dobili bodisi pokale ali praktične nagrade, podelil pa jih je predsednik Društva Prijatelj Vojko Pajek. Tako sta si naslov najboljšega vratarja razdelila David Habjanič (KMN Zoro) in Matjaž Husar (Pravosodje MS), Najboljši igralec turnirja je bil Žiga Jančar (KMN Police), najboljši strelec pa Srečko Vinkovič (Pravosodje MS). Posebni darili sta prejeli tudi najmlajši (14-letni Rafael Kuplen - Pristan) in najstarejši (63-letni Janez Kaučič - Pravosodje) igralec turnirja.

Tudi tokrat so se organizatorji, na čelu z Vojkom Pajkom lepo izkazali, če pa ne bi bilo sponzorjev in donatorjev, pa bi sami težko nabavili vse te pokale in nagrade, ter tudi za pogostitev vseh nastopajočih bi težje poskrbeli. In tukaj so pomoč ponudili občina Gornja Radgona, ter podjetja, zavodi in posamezniki, med njimi: Pomurske lekarne, Pomurski sejem, Var Radgona, Arcont d.d., Mirko Kupčič - K.M.I. d.o.o., Zavarovalnica Sava, Elektro Maribor, Arcont IP, Komunala Radgona, Steyer vina, Radenska d.d., Radgonske gorice...



Več v Šport