Ob toči množično ustavljali v predoru

Med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Cerkvenjakom so vozniki množično ustavljali v predoru zaradi toče

Prlekija-on.net, nedelja, 14. julij 2019 ob 08:30
Ustavljanje v predoru ob toči

Ustavljanje v predoru ob toči

V soboto, ob neurju, ki je zajelo severovzhod države, so vozniki na avtocesti med Mursko Soboto in Mariborom na odseku med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Cerkvenjakom, množično ustavljali v predoru zaradi toče. Najbrž ni potrebno posebej poudarjati, da pri tem gre za zelo nepremišljeno potezo, ki je lahko tudi precej nevarna, tudi smrtno.

Tudi policija ob takšnih situacijah voznike opozarja, naj se v primeru ekstremnih vremenskih razmer ne ustavljajo v predorih in čakajo na boljše vreme, temveč ob primerni hitrosti vožnjo nadaljujejo in jo prilagodijo okoliščinam, saj z ustavljanjem lahko povzročijo nesrečo z nepredstavljivimi posledicami.

Vožnja skozi predore se sicer bistveno razlikuje od tiste na odprti cesti. V predorih je prepovedano obračati, voziti vzvratno ali ustavljati, razen v nujnih primerih, ko lahko vozilo ustavimo v odstavni niši - v tem primeru moramo vozilo takoj ugasniti! Ob vstopu in izstopu iz predora se, posebej ob slabem vremenu, zelo hitro spremenijo vozne razmere, zato moramo biti bolj pozorni kot sicer. Več navodil o vožnji skozi predore najdete na spletni strani DARS-a.

Ustavljanje v predoru

Objavil/a Slavko Vidovič dne Sobota, 13. julij 2019


Več v Črna kronika