Stanovanje v celoti zgorelo

V požaru je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 80.000 evrov materialne škode, ena oseba je bila prepeljana v UKC Maribor

Prlekija-on.net, nedelja, 14. julij 2019 ob 18:52
Ogenj v stanovanju, foto: GB Maribor

Ogenj v stanovanju, foto: GB Maribor

V nedeljo, 14. julija, ob 4.10 je v stanovanjskem bloku na Gosposvetski cesti v Mariboru zagorelo v stanovanju v 4. nadstropju. Posredovali so gasilci GB Maribor in PGD Maribor- mesto. Požar so pogasili in prezračili stanovanje. Ena oseba je bila prepeljana v UKC Maribor. Stanovanje je v celoti uničeno.

Iz PU Maribor so sporočili, da Policijska postaja Maribor I opravlja ogled kraja požara stanovanja v stanovanjskem bloku. Posredovali so gasilci in reševalci, ki so eno osebo z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor na preventivni pregled zaradi vdihavanja dima.

Policisti so opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je tuja krivda za požar izključena. Požar je izbruhnil v dnevni sobi stanovanja. Policisti
domnevajo, da je do požara prišlo zaradi pregretja ene od električnih naprav v dnevni sobi, vendar, ker so na mestu, kjer je požar vzniknil, našli ostanke večih električnih naprav, ne morejo z gotovostjo trditi, katera od njih je povzročila požar.

Po nestrokovni oceni je v požaru nastala materialna škoda v višini okoli 80.000 evrov. O svojih ugotovitvah bodo policisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

POŽAR:

Objavil/a Gasilska brigada Maribor dne Sobota, 13. julij 2019


Več v Črna kronika