Nejc v Umagu potrdil pot v Čile

Na SP se je uvrstil še en bivši član radgonskega kluba, Aleks Klobasa, nastopila sta tudi Kristjan Klemenčič in Blaž Klobasa, ki je za las zgrešil uvrstitev med osem najboljših na svetu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. julij 2019 ob 15:11
Nejc Sterniša v Umagu

Nejc Sterniša v Umagu

Hrvaško letovišče Umag je gostil mlade karateiste in karateistke, na tekmi Svetovne lige za mlade, kjer je nastopilo kar 2.578 tekmovalcev iz 70 držav. Tekma je bila kot zadnja izborna za reprezentanco Slovenije v kateri nastopa tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš. Nejc je v svoji kategoriji imel 90 tekmovalcev iz 37 držav. V tej močni konkurenci je osvojil odlično 17. mesto. Po tej tekmi smo dobili tudi seznam potnikov za Svetovno prvenstvo katero je letos oktobra v Čilu. In med njimi bo tudi Nejc, ki je kot najboljši mladinec dobil čast da zastopa Slovenijo hkrati svoj kraj Lomanoše in s tem tudi občino Gornjo Radgono. Moramo pa povedati da se je še en bivši član radgonskega kluba, Aleks Klobasa prav tako uvrstil na Svetovno prvenstvo, na katerem bo nastopil v borbah mladinci.

"Sedaj ju čaka iskanje sponzorjev ali donatorjev ter ubijalski ritem treningov in priprav, da bosta do 20. oktobra pripravljena za osvojitev čim boljšega rezultata na prvenstvu. Zahvala za tako dobre rezultate, gre tudi Nejčevi trenerki Štefki Golač, katera ga trenira in spremlja na tekmah. Nejc je veliko pridobil tudi na moči za katero se lahko zahvali trenerju Kickboxkluba Radgona Dejanu Vajsu s katerim delata že dva meseca, do svetovnega prvenstva pa bosta še to izboljšala, Čestitke Nejcu in Aleksu", nam je povedal Najčev oče, Srečko Sterniša.

Omeniti tudi kaže, da sta v Umagu, kot člana slovenske reprezentance nastopila tudi aktualna člana Shotokan karate do-klub Gornja Radgona, Kristjan Klemenčič in Blaž Klobasa. Prvi je nastopil v kategoriji kate mladinci, skupaj z devetdesetimi mladinci iz 37 držav, in na žalost ostal brez uvrstitve. Blaž Klobasa, ki je nastopil v kategoriji kate kadeti je izmed 115 tekmovalcev iz 41 držav osvojil 17. mesto in le za las zgrešil uvrstitev med osem najboljših na svetu. "To je izjemen dosežek" nam je povedal predsednik radgonskega kluba Anton Rožman, ki je hvaležen Blaževim in Kristjanovim prijateljem, karateistom in njihovim staršem, ki so se mudili na dopustu na Hrvaškem in so prišli navijat.



Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29