Policista odpustili zaradi objav na družbenem omrežju?

Policist iz Ormoža je v preteklosti že večkrat brez dlake na jeziku povedal in na družbenih omrežjih zapisal o določenih stvareh in stanju v naši državi, tokrat je očitno šel predaleč

Prlekija-on.net, torek, 16. julij 2019 ob 16:176
Iztok Kustec, foto: FB Iztok Kustec

Iztok Kustec, foto: FB Iztok Kustec

Iztok Kustec, policist iz Ormoža, ki je v preteklosti že večkrat brez dlake na jeziku povedal in na družbenih omrežjih zapisal o določenih stvareh in stanju v naši državi, je bil odpuščen zaradi objav. Da je dobil odpoved, je potrdil za Slovenske novice, da pa je Kustec v postopku, so potrdili tudi pri PU Koper, kjer je bil zaposlen.

"Zoper policista PU Koper je zaradi ponavljajočih se kršitev pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja uveden postopek redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ki še ni zaključen," so zapisali na PU Koper.

Kustec je že lani v svojem zapisu na facebooku na noge dvignil številne Slovence, ko je objavil zapis ter javno opozoril na bizarnosti, s katerimi se vsakodnevno srečujejo policisti. Pisati je namreč moral ovadbo, ker je nekdo ukradel pašteto za 35 centov, ko pa izgine 130 milijonov, pa nihče za to ne odgovarja, je ob tem zapisal. Zapis je takrat naletel na odobravanje številnih bralcev.

»Kaj vse se ne bi smelo, pa se dela«

V zadnjih dneh pa je dvignil veliko prahu, ko je na glas razmišljal o ugrabitvi Karnerjevih. Američani so namreč pred kratkim razpisali nagrado za informacije, ki bi privedle do aretacije ali obsodbe domnevnih slovenskih preprodajalcev prepovedanih substanc Mihaela, Alenke in Matevža Karnerja. Tisti, ki bi zagotovil potrebne informacije, bi namreč lahko prejel do pet milijonov ameriških dolarjev za vsakega. Slovenija ZDA ne izroča svojih državljanov, drugače bi bilo, če bi se osumljeni pojavili v kateri drugi državi EU.

Kustec je ob tem zapisal: "Ko 15 let treniraš skoraj vsak dan, se pripravljaš na nepredvidljive situacije, kako odreagirati v stresnih situacijah, studiraš metodiko, taktiko, porabiš pol družinskega proračuna za svoje kovinske igračke, nisi sprejet v specialno enoto, ker ti manjka en papir, a dobro ves, da mas ti to v sebi... Kljub vsemu vztrajaš v vsem tem cirkusu, za dve socialni pomoči. A enega lepega dne dobiš na mizo ponudbo, da izslediš, zapakiraš in dostaviš paket v Italijo na prevzem. O tem razmišljam, čeprav vem, da ne bi smel, a kaj vse se ne bi smelo pa se dela." Zapis je medtem sicer že izbrisal.

Kustec je sicer že napovedal, da se mu je z odpovedjo zgodila krivica in da se bo boril do konca.



Več v Črna kronika