Bogastvo prostovoljstva

Filip Matko, četrtek, 2. december 2010 ob 16:34
Zahvala Mateje Hauser

Zahvala Mateje Hauser

Z iztekanjem leta 2010, ko se zaključuje drugo polno leto poslovanja DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je direktorica tega doma Mateja Hauser povabila na skupno srečanje prostovoljce in prostovoljke, ki se skozi vse leto vključujejo v različne dejavnosti, ne samo kot opazovalci pač pa tudi kot akterji določenih aktivnosti.

Kot pravi sklicateljica, Mateja Hauser, »en dan poučuje drugega« ter da se nabrano znanje ter izkušnje počasi pretvarja v učinkovitejšo organizacijo dela in izboljševanje procesov. Zatrjuje tudi, da se v DOSOR-ju učijo ob prostovoljcih, od njih, ki prihajajo v DOSOR k stanovalkam in stanovalcem prostovoljno. Zatorej jih je povabila pred zaključkom leta 2010 ter pred številnimi decembrskimi obveznostmi na skupno srečanje 1. decembra popoldne.

In res. Srečanja so se udeležile prostovoljke iz Društva upokojencev Radenci (redno jih različne aktivnosti za stanovalke in stanovalce DOSOR-ja izvaja šesterica), iz Osnovne šole Radenci, Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci in njihovega Dijaškega doma, kot tudi prostovoljke, ki prihajajo iz lastne želje in potrebe. Pričakala jih je zunanja strokovna delavka DOSOR-ja, upokojena univ.dipl. socialna delavka Danica Matjanec iz Maribora, ki je z vsemi opravila informativno urico druženja ter si zabeležila pripombe in želje prostovoljk za v prihodnje. Direktorica Mateja Hauser pa je vsem izročila priložnostna darilca.


Več v Družabno