Na vzhodu lahko nastane kakšna močnejša nevihta

V sredo ponoči nas je zajelo močno deževje s številnimi razelektritvami, tudi v četrtek so možni močnejši in dolgotrajnejši nalivi, močnejši sunki nevihtnega piša ter drobna toča

Prlekija-on.net, četrtek, 18. julij 2019 ob 09:32
Neurje v Ljutomeru

Neurje v Ljutomeru

V sredo ponoči je naše kraje zajelo neurje z močnim dežjem in številnimi razelektritvami, vmes je padala tudi manjša toča oz. sodra. Agencija RS za okolje za četrtek dopoldne napoveduje, da se bo deloma razjasnilo. Sredi dneva in popoldne pa bo spremenljivo, občasno tudi pretežno oblačno, pogoste bodo plohe in nevihte. Predvsem na vzhodu lahko nastane tudi kakšna močnejša nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 od 27 °C.

V petek zjutraj in dopoldne bo precej jasno. Popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, najvišje dnevne od 25 od 30 °C. V soboto in nedeljo bo sončno in vroče.

"Zaradi šibkih vetrov v višinah bo premikanje neviht počasno, nastajale bodo večinoma večcelične (tudi stacionarne) nevihte. Zaradi večje zaloge razpoložljive konvektivne potencialne energije na vzhodu in jugovzhodu države (do 1200 J/kg), je predvsem tam večja verjetnost za kakšno močnejšo nevihto. Možni so močnejši in dolgotrajnejši nalivi, močnejši sunki nevihtnega piša ter drobna toča. Zvečer in v noči na petek se bo ozračje postopno umirilo," pa navajajo pri Neurje.si.

⛈ PROGNOZA NEVIHT ⛈ Danes bo po večini zmerno do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo pogoste plohe in...

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 17. julij 2019


Več v Narava