V četrtek na Grossmannu premiera Prekletstvo Valburge Tomaža Gorkiča

Vlado Kreslin pričakovano privabil mnogo ljutomerske publike

Prlekija-on.net, četrtek, 18. julij 2019 ob 15:10
V četrtek ob 18:00 gostijo premiero novega filma starega znanca Grossmannovega festivala - režiserja Tomaža Gorkiča

V četrtek ob 18:00 gostijo premiero novega filma starega znanca Grossmannovega festivala - režiserja Tomaža Gorkiča

Sreda je na 15. Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina minila hitro, saj so se pogovarjali s številnimi zanimivimi gosti, med njimi je bil tudi Vlado Kreslin, ki je pričakovano privabil mnogo ljutomerske publike. Filmski entuziasti pa so si raje ogledali Jekleno nebo 2: prihajajoča rasa Timoa Vuorensola, znanstvenofantastično komedijo, pri kateri so sodelovali tudi Laibach.

V četrtek ob 18:00 gostijo premiero novega filma starega znanca Grossmannovega festivala - režiserja Tomaža Gorkiča. Razen njega bodo na projekciji komične grozljivke Prekletstvo Valburge prisotni še nekateri člani filmske ekipe, ki bodo na voljo za pogovor.

Očitno so komične grozljivke letos v modi, saj na Grossmanna prihaja tudi Poslednji Srb na Hrvaškem režiserja Predraga Ličine. Z njim bosta še igralca Krešimir Mikić in Sergej Trifunović, pa tudi mojster posebnih učinkov Miroslav Lakobrija, ki skupaj z Matejo Naberšnik vodi letošnjo Malo delavnico maske in posebnih učinkov.

Ne zamudite javnega pogovora s častnim gostom Samom Firstenbergom, ki se bo začel ob 20ih na Glavnem trgu. Po pogovoru sledi projekcija Firstenbergove Maščevalne sile iz leta 1986.

Otroke vabijo na družinski animirani film Kapitan Morten in kraljica pajkov, ki bo predvajan v Kulturnem domu ob 12ih, in na Grossmannove zombarije na Glavnem trgu ob 16ih. Kino Kulturni dom razen dveh tekmovalnih filmov - indijske fantazijske grozljivke Tumbbad ob 20ih in britanske komične grozljivke V tkanini ob 22ih - ponuja tudi poljsko grozljivko Volkodlak ob 14ih in Veter - mešanico vesterna in grozljivke ob 16ih. V Kranerjevi kleti se ob 12ih začne filmski maraton Vrt mučenja. Za najbolj vzdržljive oboževalce grozljivk bo zaporedoma predvajanih kar pet celovečercev. Tisti, ki imate raje kratke filme, pa si lahko v Kinu na prostem Mestna hiša ob 21ih ogledate drugi blok filmov, ki tekmujejo za naziv najboljšega evropskega fantastičnega kratkega filma. Seveda ne gre brez glasbenih dokumentarcev, ob 22:30 nas pri Mestni hiši čaka avstralski RocKabul, ob 23:55 pa Betty - pravijo, da sem drugačna o kraljici funka Betty Davis.

Če ste zamudili otvoritev festivala, imate možnost poskusiti tekmovalna vina na javni degustaciji ob 18:30 na Glavnem trgu.

Spremljevalni program ponuja še marsikaj, med drugim bo ob 17:30 pri Mestni hiši Dr. Dejan Ognjanovič predstavil svoje knjige. Pozno v noč pa se v Kranerjevi kleti lahko prepustite Grossman gRave-u.



Več v Glasba in film