Je specialni povratnik vlomil tudi pri vas oz. vas je okradel?

Policisti so odvzeli prostost 39-letnemu Mariborčanu, specialnemu povratniku, ki ga utemeljeno sumijo storitve večih kaznivih dejanj velikih tatvin, storjenih na posebno predrzen način

Prlekija-on.net, sobota, 20. julij 2019 ob 17:08
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Maribor II so v sredo 17. 7. 2019, odvzeli prostost 39-letnemu Mariborčanu, specialnemu povratniku, ki ga utemeljeno sumijo storitve večih kaznivih dejanj velikih tatvin, storjenih na posebno predrzen način. Te je izvrševal na širšem območju mesta Maribor in njegovi širši okolici (Miklavž na Dravskem polju, Rače, Slovenska Bistrica).

Osumljeni je, z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi, dejanja izvrševal na zelo predrzen način, v času, ko so se oškodovanci nahajali doma, bodisi v sami stanovanjski hiši ali njeni okolici (npr. vrtu). Oškodovanci in drugi očividci so ga ob izvrševanju kaznivih dejanj večkrat tudi zalotili, venomer pa je našel kakšen izgovor, s katerim je opravičeval svoje zadrževanje na kraju dejanja.

Pri opravljeni hišni preiskavi so mu bili zaseženi predmeti, ki izvirajo iz opisanih kaznivih dejanj. Nekatere so policisti že vrnili oškodovancem, za druge pa še naprej preverjajo njihov izvor (več kosov zlatnine, več kosov bižuterije, LCD televizor znamke Samsung, črna vrečka za nakit s tremi spominskimi srebrniki, mobilni telefon znamke Samsung).

Policisti pa so mu zasegli tudi dve injekcijski brizgalki z neznano tekočino, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Snov so poslali na preliminarno testiranje. Če bo ta potrdil sume policistov, bodo zoper njega uvedli še prekrškovni postopek pri prekrškovnem organu Policijske postaje Maribor II.

Z dosedanjim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je osumljeni v mesecih junij in julij, izvršil vsaj šest takih kaznivih dejanj, pri katerih si je pridobil za več kot 4.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Osumljenca so policisti včeraj popoldan s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je včeraj zoper njega odredil sodno pridržanje, danes zjutraj pa ga je zaslišal. Po zaslišanju je zoper osumljenega odredil pripor.

Policisti Policijske postaje Maribor II nadaljujejo z zbiranjem obvestil, saj obstajajo razlogi za sum, da je opisani osumljenec izvršil vsaj še petnajst tovrstnih kaznivih dejanj. Ko bodo zaključili z zbiranjem obvestil o tem, bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo v dopolnitev kazenske ovadbe.

V kolikor menite, da ste tudi vi med oškodovanci tega osumljenca, se zglasite na Policijski postaji Maribor II.



Več v Črna kronika