Oratorij vsak dan združil 50 otrok

V župniji Sv. Ruperta v Voličini so tudi letos pripravili zanimivo večdnevno dogajanje – Oratorij 2019

Aleksandra Papež, ponedeljek, 22. julij 2019 ob 11:23
Oratorij v Voličini

Oratorij v Voličini

Pred leti so pripravili prvi oratorij, ki se ga je udeležilo okoli 10 otrok. Niso obupali in udeležba se je iz leta v leto večala, podporo lokalne skupnosti krepila, dejavnosti pa bogatile.

Letos so se v prvi polovici julija kar 5 dni družili s Petrom Klepcem, ki je letos predstavljal osrednjo temo dogajanja. Izvajanje terapij z živalmi so predstavili srčni Ambasadorji Nasmeha. Člani PGD Voličina so popestrili težko pričakovane vodne igre s katerimi so obeležili zadnji dan oratorija. Odpravili pa so se tudi na pohode, poslikali spodnji del zunanjih sten Doma sv. Jožefa ob župnijski cerkvi, peli, plesali, se družili in vodeno igrali. Predzadnji dan pa je zaznamoval izlet na Svete Gore in ogled Olimja.

»Zelo smo hvaležni staršem, ki so nam zaupali svoje otroke. G. župniku, ki nam je finančno in duhovno stal ob strani. Občini Lenart za nakup velikih količin sadja ter Osnovni šoli Voličina za slastna kosila.« je povedala Karin Petko, vodja oratorija.

»Ne najdem primernega pridevnika, ki bi opisal njihovo energijo, voljo in marljivost.« je povedala Karin. Karininih dvanajst, kot so se poimenovali, je skupina animatorjev - Saška Kurnik, Dominik Petko, Rebeka Šnofl, Doroteja Potrč, Amadej Papež, Julija Sirk, Ana Družovič, Katarina Leš, Tina Perko, Benjamin Sužnik in Tilen Drumlič Denac. Za zbrane utrinke v fotografskem objektivu pa je poskrbela Manuela Brunčič

»Prav to navdušenje, veselje udeleženih otrok ter energija, ki jo le-ti že v jutranjem krogu širijo, je naša nagrada ter tisto, kar mene vedno znova navduši.« je dodala Petkova.

Oratorij, ki ga zadnja leta vse pogosteje pripravljajo po župnijah, je prostočasna dejavnost z lastnim slogom, ki se imenuje preventivni vzgojni sistem. Ima štiri značilnosti: dom, šola, župnija in dvorišče. Animatorja pa odlikujejo razumnost, vernost in ljubeznivost.

Foto: Manuela Brunčič



Več v Kultura in izobraževanje