V čelnem trčenju umrl povzročitelj prometne nesreče

PU Murska Sobota, nedelja, 5. december 2010 ob 18:12
Policija

Policija

Dne 5.12.2010 ob 14.55 uri se je na regionalni cesti izven naselja Spodnja Ščavnica zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču zgodila prometna nesreča, v kateri je izgubil življenje 32-letni voznik osebnega avtomobila.

Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 32-letni voznik osebnega avtomobila, znamke CITROEN AX, vozil po regionalni cesti iz smeri Lomanoš, v smeri Spodnje Ščavnice. Pred naseljem Spodnja Ščavnica je na ravnem delu vozišča z vozilom zapeljal v levo na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v terenski avtomobil OPEL FRONTERA, ki ga je pravilno po svojem prometnem pasu vozil 25-letni voznik.

Po silovitem trčenju je avtomobil CITROEN odbilo v desno na obcestno bankino, terensko vozilo pa je obstalo na pločniku ob levem smernem vozišču. Voznik osebnega avtomobila, ki je ostal ukleščen v vozilu, je takoj na kraju zaradi telesnih poškodb umrl. Voznik terenskega avtomobila je predvidoma lažje telesno poškodovan.

Policisti so odredili in opravili preizkus alkoholiziranosti pri vozniku terenskega vozila, ki je pokazal negativen rezultat (0,00 mg/l alkohola v izdihanem zraku).

Na kraj nesreče so prišli tudi gasilci, ki so pokojnega voznika rešili iz vozila in dežurni zdravnik, ki je odredil obdukcijo.

O nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec, ki se ogleda nista udeležila.

Materialna škoda na obeh vozilih je ocenjena na 2.500 EUR.

Zaradi reševanja prometne nesreče je bila med 15. do 17. ure cesta popolnoma zaprta.


Več v Črna kronika