V sklopu 56. praznika žetve na Polenšaku odprli razstavo kruha in pogač

Razstavo so si ogledali tudi ugledni gostje, ministrica za kmetijstvo, poslanka, župan občine Dornava, županja Mestne občine Ptuj in župani sosednjih občin

Ivan Trunk, sobota, 27. julij 2019 ob 18:41
Razstava kruha in pogač na Polenšaku

Razstava kruha in pogač na Polenšaku

Na Polenšaku je Turistično društvo v soboto, 20. julija, pripravilo že 56. praznik žetve z razstavo kruha in pogač. Razstava je bila v turističnem domu. Pred uradnim odprtjem razstave so s konjskimi vpregami pripeljali ugledne goste, med njim so bili Aleksandra Pivec ministrica za kmetijstvo, Mojca Žnidarič poslanka v DZ RS, Janko Merc domači župan občine Dornava, Nuška Gajšek županja Mestne občine Ptuj in župani sosednjih občin, potem pa je sledil še mimohod starodobnih vozil in strojev.

Na uradnem delu je bil slavnostni govornik Franc Kukovec, predsednik Turističnega društva Polenšak, sledili so še pozdravi in nagovori uglednih gostov, nato je sledil blagoslov razstave s strani domačega župnika Dušana Todoroviča. Na uradnem odprtju je bil tudi kulturni program na katerem so nastopili sekcija predic, pevci društva upokojencev, zbor Magnifikat in pihalna godba občine Dornava.

Foto: Ivan Trunk in Marjan Petek



Več v Kultura in izobraževanje