Miklavževa trgatev in trgatev z zvezdami v Zbigovcih

19. Miklavževa in 2. trgatev z zvezdami

Branko Košti, nedelja, 5. december 2010 ob 18:383
Zvezdnice na trgatvi

Zvezdnice na trgatvi

Družba Radgonske gorice d.d. je v soboto, 4. decembra, v Zbigovcih opravila zadnje delo v vinogradu v letu 2010. Opravili so namreč že 19. Miklavževo trgatev in drugo zvezdniško trgatev. V letu 2009 so k sodelovanju na trgatvi povabili zvezde slovenske estrade, estradniki so ponesli dober glas o tej prireditvi po Sloveniji, zato letos z udeležbo zvezd na trgatvi ni bilo nobenih težav.

Skupaj z delavci so se v vinograd podali Anamarija Avbelj, Andreja Erzetič, Boštjan Peterman, Srečko Blas - Daphne, Marika Savšek, Mirela Korač, Andreja Plohl, Benka Pulko, Tina Petelin, Damjan Murko in Danica Lovenjak.

V pravi zimski idili so ob zvokih harmonikarjev in dobri postrežbi gostiteljev obrali okrog 500 trsov laškega rizlinga, katerega so kljub, za vinogradnike neugodnemu vremenu, strokovnjaki Radgonskih goric uspeli ohraniti na trsih. Po predvidevanjih bodo iz njega iztisnili približno sto litrov zvrsti suhi jagodni izbor. Za ledeno trgatev vremenski pogoji niso ustrezali, saj so bile temperature previsoke.

Po končanem delu so se okrepčali in ogreli s kuhanim vinom in se še malo poveselili, nato pa se odpeljali v Gornjo Radgono, kjer so pred kletjo sprešali nabrano grozdje. Direktor družbe Radgonske gorice d..d. Borut Cvetkovič je povedal, da imajo njihove prireditve vedno dobrodelno noto. To velja tudi za Miklavževo trgatev. V ta namen so v sodelovanju z Glasbeno šolo Gornja Radgona in Radensko zvečer v hotelu Radin v Radencih organizirali 4. Miklavžev dobrodelni koncert, na katerem je nastopil Big band Glasbene šole Gornja Radgona s solistom Otom Pestnerjem. Prihodek od prodaje vstopnic in od prodaje Miklavževega vina, so po tradiciji namenili Glasbeni šoli in tako omogočili šolanje nadarjenim glasbenikom, katerih starši ne zmorejo plačevati glasbenega izobraževanja svojih otrok.


Več v Družabno