Žiga Švec in Matic Križnik postala evropska podprvaka v teniških dvojicah

Žiga, ki je član teniškega kluba Murska Sobota in trenira v ITP teniški akademiji iz Murske Sobote, je še enkrat več dokazal, da sodi v evropski vrh, sploh v njegovi generaciji, kjer podobne rezultate dosega le okoli 20 igralcev

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. julij 2019 ob 11:27
EP v tenisu za dečke in dekleta do 14 let

EP v tenisu za dečke in dekleta do 14 let

V češkem Mostu je od 22. - 28.7. potekalo evropsko prvenstvo v tenisu za dečke in dekleta do 14 let. Na tekmovanju je nastopalo 158 igralcev in igralk iz 43 držav. Država je prijavila lahko le dva najboljša igralca iz te kategorije.

Za Slovenijo so nastopali Žiga Švec (Murska Sobota), Matic Križnik (Ljubljana), Ela Nala Milič (Ljubljana), Ana Lanišek (Ljubljana), kapetan in trener ekipe pa je bil Žiga Starčič iz teniške akademije ITP Murska Sobota.

Žiga je z odličnimi rezultati v preteklem času uspel nabrati zadostno število točk na evropski lestvici (najvišje uvrščen na 101. mesto Tennis Europe lestvice) in si tako priboril mesto na evropskem prvenstvu kot leto mlajši, kar je uspelo le 13 igralcem.

Žiga je nastope posameznikov začel v 2. krogu, saj mu je žreb namenil prosti 1. krog. Tam se je srečal z nizozemcem Forgerjem in na tesno izgubil 5:7 4:6. Forger je bil kasnejši 1/4 finalist med posamezniki. Žiga je imel možnost nastopanja v consolation turnirju, kjer je prišel do 3. kroga, tam ga je izločil Hrvat Dodig.

Matic in Ana sta med posamezniki zabeležila po eno zmago, Ela Nala je izgubila prvi krog.

Veliko presenečanje v turnirju dvojic sta bila Slovenca. Žiga Švec in Matic Križnik, ki sta kot nepostavljena prišla do velikega finala in postala evropska podprvaka.

Na poti do tja sta izločila 8. nosilca iz Hrvaške Prizmič/Dodig, 10. nosilca iz Bulgarije Dzhenev/Markov in 6. nosilca iz Češke Kalina/Velik. V finalu sta igrala proti Romunoma 5. nosilcema turnirja Coman/Firaru in po nekaj neizkoriščenih priložnostih za vodstvo 1:0 v setih izgubila 6:7 2:6.

Žiga, ki je član teniškega kluba Murska Sobota in trenira v ITP teniški akademiji iz Murske Sobote, je še enkrat več dokazal, da sodi v evropski vrh, sploh v njegovi generaciji, kjer podobne rezultate dosega le okoli 20 igralcev.



Več v Šport