Svojemu namenu predali novo sosesko v ljutomerski občini

Uradno so odprli komunalno infrastrukturo v stanovanjski soseski Juršovka – Kamenščak

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. julij 2019 ob 12:52
Odprtje komunalne infrastrukture Juršovka - Kamenščak

Odprtje komunalne infrastrukture Juršovka - Kamenščak

V nedeljo, 28. julija, drugi dan praznovanja 63. praznika Občine Ljutomer, so v dopoldanskem času svojemu namenu predali komunalno infrastrukturo v stanovanjski soseski Juršovka - Kamenščak. Gre za novo sosesko v ljutomerski občini, v kateri so že vse parcele prodane, prvi stanovalci pa so se že preselili v nove hiše.

Komunalno infrastrukturo v novi soseski so pričeli urejati v letu 2017, uporabno dovoljenje pa je bilo izdano maja letos. Skupna vrednost opravljenih del, ki jih je izvajalo Komunalno podjetje Ormož, znaša nekaj več kot 335 tisoč evrov. V sklopu investicije sta bili zgrajeni dve povezovalni cesti, meteorna in fekalna kanalizacija, javna razsvetljava, pločnik in stopnišče.

"Srečna sem, da je takšen interes za gradnjo stanovanjskih hiš v naši občini, obenem pa takšno veliko povpraševanje meni in mojim sodelavcem nalaga, da iščemo nova zemljišča za stanovanjsko gradnjo. Vsem novim lastnikom zemljišč v tej soseski želim prijetno bivanje in naj se v novem okolju odlično počutijo," je med drugim povedala županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Infrastrukturo sta s prerezom traku uradno svojemu namenu predala županja in predsednik Krajevne skupnosti Ljutomer, Cvetko Melin ob pomoči najmlajšega stanovalca, župnik ljutomerske župnije Goran Merica pa je novo pridobitev še blagoslovil.



Več v Gospodarstvo