V Baški letovalo sto otrok iz UE Ljutomer

Pred dobrim tednom se je vrnila druga izmena otrok iz UE Ljutomer, v kateri je letovalo 100 otrok, starih od 5 do 16 let

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. julij 2019 ob 18:04
Zdravstveno letovanje otrok v Baški 2019

Zdravstveno letovanje otrok v Baški 2019

Z zdravstvenega letovanja v Baški, ki je potekalo od 11.07. - 21.07. 2019 se je pred dobrim tednom vrnila druga izmena otrok iz UE Ljutomer, v kateri je letovalo 100 otrok, starih od 5 do 16 let. Vodja izmene je bila Bojana Gošnjak, pomočnica vodje Anita Ketiš, zdravnica Manja Budja, zdravstveni tehnik Barbara Gošnjak, športni animator Jernej Bezjak, za otroke pa je skrbelo 13 voditeljev, ki so uspešno in profesionalno opravili svoje delo.

V času letovanja so se izvajale številne aktivnosti. Otroci so igrali nogomet in odbojko na mivki, udeleževali so se jutranjega teka s telovadbo na plaži, mnogi pa so izgubili strah pred morsko vodo in se naučili plavati. Nekateri so uživali v potapljanju in nabiranju školjk, drugi so se naučili vožnje s SUP-om, tekmovali pa so tudi v skokih v vodo. Vsi skupaj smo obiskali Dom Celje v Baški, kjer smo se družili in odigrali tudi tekmo odbojke na mivki, v kateri so naši otroci in voditelji premagali celjsko ekipo.

V času počitka so otroci obiskovali knjižnico, igrali namizni tenis in se udeleževali različnih delavnic. Imeli smo tudi tematske večerne programe; spoznavni večer, havajski ples; najmlajši otroci so gradili gradove na plaži; športne igre smo organizirali za večje skupine, najmlajši otroci so igrali med dvema ognjema; orientacijski pohod po celotni Baški; Baška ima talent; idr.

V zgodnjih jutranjih urah smo organizirali tudi pohod na hrib Mesec, za katerega se je prostovoljno odločilo 22 najbolj pogumih otrok in voditeljev.

Otroke smo še posebej razveselili z enodnevnim izletom, z vožnjo z ladjo do otoka Sveti Grgur, kjer smo uživali v naravnem rezervatu in se nekaj ur kopali, v popoldanskem času pa smo se vrnili nazaj v Baško.

Na koncu bi se radi zahvalili še vsem sponzorjem, ki so nam pomagali, da smo lahko otrokom omogočili nepozabne počitnice v Baški 2019.

TERME BANOVCI; LEKARNA LJUTOMER; KRKA D.D. NOVO MESTO; RADENSKA D.O.O. RADENCI; PEKARNA KRAPEC VERŽEJ; SLAŠČIČARNA VERŽEJ; ZAVOD MARIANUM VERŽEJ, RADIO SI, RADIO MARIBOR, TURISTIČNA AGENCIJA SONČEK.

Zapisala: Bojana Gošnjak



Več v Družabno