Tjaša in 11 mušketirjev »zažigalo« pred Mladinskim centrom

Glasbena zasedba Take Nine Orchestra na Radgonskem poletju 2019

Prlekija-on.net, torek, 30. julij 2019 ob 09:31
Take Nine Orchestra na Radgonskem poletju 2019

Take Nine Orchestra na Radgonskem poletju 2019

Po koncertih soboške zasedbe Valter Ego in radgonskega dua Darkmen, ter domačega kantavtorja Darka Horvata in kultne slovenske zasedbe "Na lepem prijazni", se je v Gornji Radgoni, z nastopom Glasbene zasedbe Take Nine Orchestra, nadaljeval brezplačni koncertni cikel RAP - Radgonsko poletje 2019. Na prireditvenem prostoru pred Mladinskim centrom v Gornji Radgoni, kjer poteka omenjeni cikel štirih koncertov na prostem, je glasbena zasedba, ki jo sestavlja 11 odličnih glasbenikov in prav tako vrhunska pevka, v mestu penine in sejmov, pričaral pravo poletno vzdušje. Ansambel Take Nine Orchestra, podobno kot skupini pred njim, z razgibanim repertoarjem je nedvomno zadovoljil glasbene sladokusce, sproščeno vzdušje na slikoviti lokaciji ob reki Muri pa je povezalo ljudi z obeh bregov reke. Tokrat jih je dejansko bilo veliko, ne le iz Gornje Radgone in okolice, temveč tudi iz Prekmurja in širšega območja Slovenskih goric ter Prlekije, a tudi iz sosednje Avstrije.

Glasbena skupina Take Nine Orchestra, ki jo sestavlja 11 odličnih glasbenikov s poudarkom na pihalni sekciji ob spremljavi ritmične osnove, z odlično vokalistko ima pravzaprav bigbandovski prizvok, čeprav tudi nekaj "kavarniškega", ki vedno vžge ne le med srednjo generacijo in starejšimi poslušalci, temveč tudi mladimi in prihajajočimi glasbenimi navdušenci. Repertoar skupine posebej obsega ogrlico legendarnih skladb big band in jazz obdobja, swinga, dixielanda ter latino jazza, v njih se najde tudi veliko slovenskih skladb, ter popularne glasbe, z razgibano pihalno sekcijo ter močno ritmično spremljavo z že omenjeno glavno vokalistko Tjašo Lesjak, ki je mimogrede na koncertu z zadovoljstvom pokazala, da bo jeseni zibala.

Začetki glasbene skupine Take Nine Orchestra segajo dobrih 20 let nazaj. Leta 1997 je namreč bila ustanovljena komorna skupina saksofonistov Gornja Radgona, ki je prehodila milje dolg sprehod med velikani jazzovskega ustvarjanja prejšnjega tisočletja. Na skupni poti so se prvotni zasedbi pridružili številni glasbeniki pomurske glasbene scene, ki so ji podarili unikaten pečat, ki jo krasi še danes. Aranžmaji so delo alfe in omege pomurske jazz scene - trobentača Zdeneka Bilyja, pod taktirko vodje zasedbe Franeka Radoliča. Skupino (s širšega območja Gornje Radgone) trenutno sestavljajo: Milan Klemenčič - Bariton Sax, Gregor Rous - Tenor Sax, Franek Radolič - Alt Sax, Zdenek Bily - Trobenta, Jernej Kolbl - Trobenta, Jure Ivanuša - Trobenta, Sašo Ozmec - Pozavna, Robert Ožinger - Klaviature, Staš Sukič - Električna kitara, Luka Škrilec - Bas kitara, Alen Krajnc - Bobni in pevka Tjaša Lesjak.

Sicer pa, z nastopom skupine Take Nine Orchestra, se ni končalo "Radgonsko poletje 2019", kajti na isti lokaciji, pred Mladinskim centrom, na Trgu svobode v Gornji Radgoni bo v petek 9. avgusta, ob 20. uri še nastop znane prekmurske (slovenske) zasedbe Kontrabant, v zasedbi: Béla Szomi Kralj, harmonika, kitara, glavni vokal; Pál Szomi bobni, kitara, vokal; Dušan Železnikar, kitara, bouzouku, vokal; Matijas Severhen, čelo bas, kitara, vokal; Gašper Povše, violina, mandolina, ter občasna članica, klarinetistka in pevka Kika Szomi Kralj

Pa tudi to še ni vse, kajti dva tedna pozneje, v soboto, 24. avgusta ob 20. uri bo na isti lokaciji še "Radgonska noč 2019", kjer bo osrednja glasbena zvezdnica Nina Pušlar, kot predskupina bo nastopil uveljavljeni ansambel Horizont. Tudi takrat bo vstop prost.



Več v Kultura in izobraževanje