Nad Prekmurjem se je razbesnelo neurje

Ponoči se je nad Prekmurjem razbesnelo neurje z močnimi nalivi, vetrom in številnimi razelektritvami, ponekod je padala tudi toča

Prlekija-on.net, četrtek, 1. avgust 2019 ob 08:33
Neurje so spremljale številne razelektritve

Neurje so spremljale številne razelektritve

V sredo zveler in ponoči se je nad Prekmurjem razbesnelo neurje z močnimi nalivi, vetrom in številnimi razelektritvami, ponekod je padala tudi toča. Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je okoli 22.00 ure močnejše neurje zajelo občino Puconci in pri tem poplavilo klet stanovanjske hiše, posredovali so gasilci PGD Vaneča.

Malo pred 22.00 uro je občino Beltinci zajelo močno neurje. Gasilci PGD Beltinci so iz štirih objektov izčrpali vodo ter na dveh objektih prekrili streho. Močnejše neurje je zajelo tudi občino Odranci in je zalilo stanovanjsko hišo ter zamašilo odtočni jašek, posredovali so gasilci PGD Odranci. Okrog 22.00 ure je zajelo občino Črenševci močnejšo neurje pri tem so gasilci PGD Črenšovci izčrpali vodo iz enega objekta.

Ob 00.58 je izpadla elektrika na čistilni napravi v občini Turnišče, pri tem pa je začela naraščat voda na ulici Pod Logom. Gasilci PGD Turnišče so prečrpavali vodo dokler se niso preklopile črpalke na čistilni napravi in tako preprečili zalivanje stanovanjskih hiš.

Toča je ponoči ob močni in zelo eksplozivni nevihti ponekod nad Prekmurjem, včeraj zvečer uničevala pridelek. Takšno je bilo stanje na območju kraja Kot pri Hotizi. Miran Mesar, hvala za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 31. julij 2019

Močni nalivi so ob včerajšnjem večernem neurju v kraju Odranci na delo pognali gasilce. Meteorne vode so ponekod zalivale izpostavljene ceste in kleti. Hvala Sandi Marič za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 31. julij 2019

Nad Prekmurjem je nastala močna nevihta, ki jo spremljajo številne razelektritve, močni nalivi, lahko tudi sunki nevihtnega piša in toča. Kakšno je stanje pri vas? Slika udarov strel: blitzortung.org

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 31. julij 2019

Včeraj pozno zvečer se je nad delom Prekmurja razbesnelo neurje z močnimi nalivi, vetrom in točo. Takšno je bilo stanje na Hotizi. Hvala Jasna Horvat za poročanje.

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 31. julij 2019


Več v Narava