Do začetka šolskega leta bosta pri OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici urejena oba platoja

S sofinanciranjem Zavoda za gozdove bodo urejali tudi gozdne ceste

Branko Košti, petek, 2. avgust 2019 ob 14:06
Podpis dveh pogodb pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Podpis dveh pogodb pri Sv. Juriju ob Ščavnici

V četrtek, 1. avgusta, je župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Slana podpisal dve pogodbi za naložbe na območju občine. Najprej je bila med Občino Sv. Jurij, Zavodom za gozdove Republike Slovenije in izvajalcem Dragom Močnikom s.p., podpisana tripartitna pogodba za vzdrževalna dela na gozdnih cestah v letu 2019 v občini. »Gre za sistem sofinanciranja Zavoda za gozdove RS in lokalne skupnosti. V veliko primerih to pomeni izboljšanje makadamskih cest do naših gospodinjstev, saj gre pri nas za razpršeno gradnjo in tudi drugače velik del proračuna namenjamo za vzdrževalna dela, obnovitvena dela ali sploh prvo asfaltiranje občinskih cest in javnih poti, ki jih je v občini izredno veliko«, je ob podpisu pogodbe v vrednosti skoraj šestnajst tisoč evrov, povedal župan. Sopodpisnika pogodbe sta direktor OI ZGRS Štefan Kovač in izvajalec Drago Močnik.

Druga podpisana pogodba dosega bistveno višjo vrednost, 132 tisoč evrov, večja pa je tudi pomembnost in zahtevnost investicije, saj gre za ureditev dveh platojev pred osnovno šolo. »Po štirih letih je to druga najvišja investicija občine, večji je bil le sofinancerski delež pri obnovi regionalne ceste. Ob sprejemu proračuna sem bil vesel, da je član občinskega sveta umaknil amandma, s katerim je želel sredstva s postavke za obnovo platoja preusmeriti v asfaltiranje druge ceste, za kar se mu tudi zdaj zahvaljujem. Kot najugodnejši, tudi najcenejši ponudnik, je bilo za izvajalca del izbrano podjetje Komunala Slovenske gorice d.o.o. iz Lenarta. Iz dosedanjega sodelovanja z njimi imamo dobre izkušnje, saj so garant za racionalno porabo proračunskih sredstev. Ta investicija je specifična, ker je bil razpis zaradi poznega sprejetja proračuna izveden kasneje, rok izvedbe pa je do začetka novega šolskega leta. Glede na to, da ni pričakovati nekih dodatnih del, sem prepričan, da bomo, vsaj v glavnem, investicijo zaključili v predvidenem roku. Urejen bo novi režim dovoza avtobusov za dovoz in odvoz otrok, pločnik, po katerem se bodo gibali, vstopno oz. izstopno mestu bo delno pokrito, pridobljenih bo tudi dvajset novih parkirnih mest ob šoli«, je prvo veliko investicijo v svojem novem županskem mandatu predstavil župan Slana.

Pogodbo je s strani izvajalca podpisal direktor podjetja Komunala Slovenske gorice d.o.o. Janez Belna. Nadzor nad izvedbo projekta bo izvajal Rudi Sever s. p., kateri je projekt tudi pripravil.



Več v Gospodarstvo