Na Stari Cesti tekmovali v sodobnih rimskih igrah

Tri ekipe so se pomerile v šestih zanimivih igrah - met kamna, tek na smučeh, zabijanje žebljev, skakanje v vrečah, balinanje na vrvici in vlečenje vrvi

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. avgust 2019 ob 08:27
18. sodobne rimske igre na Stari Cesti

18. sodobne rimske igre na Stari Cesti

Turistično društvo Stara Cesta je v nedeljo, 4. avgusta, pripravilo že XVIII. sodobne rimske igre pri Gasilskem domu v Mekotnjaku. Gre za tradicionalna krajevno pridobitev namenjeno ohranjanju dediščine ter športno reakcijskemu druženju, ki je tudi letos bila vključena v praznovanje 63. praznika Občine Ljutomer.

Tri ekipe so se pomerile v šestih zanimivih igrah - met kamna, tek na smučeh, zabijanje žebljev, skakanje v vrečah, balinanje na vrvici in vlečenje vrvi. Zmagala je ekipa Kameščonci SP, druga je bila ekipa Breza bar, tretja pa PGD Mekotnjak - Stara Cesta.

V ločenih igrah so se pomerili tudi otroci v dveh starostnih kategorijah. Ekipe so za sodelovanje prejele pokale, otroci pa medalje.

Še pred igrami, pa so kot vsako leto, odkar pripravljajo rimske igre, tudi letos položili kamen v simbolično rimsko cesto, ki je nekoč tekla tod mimo.



Več v Družabno