Miklavž obiskal DOSOR

Že tretje leto zapored je Miklavž obiskal DOSOR

Filip Matko, torek, 7. december 2010 ob 11:48
Obisk Miklavža

Obisk Miklavža

Že tretje leto zapored je na dan sv. Nikolaja, 6. decembra, Miklavž obiskal DOSOR, Dom starejših občanov Radenci. Njegov obisk, v spremstvu angelčka in parklja so pripravili v sodelovanju z Društvom upokojencev Radenci, ki ima svojo društveno pisarno prav v pritličju tega doma.

Ob 10. uri dopoldne je prvi dobri mož decembra s spremstvom prispel v prenapolnjen prostor domske knjižnice v četrtem nadstropju DOSOR-ja. Kljub temu, da je bilo treba opozoriti na morebitne slabosti leta 2010, so bili obiskovalci do stanovalk in stanovalcev kar radodarni. V posebnih košaricah so s seboj imeli bombone in tradicionalne Miklavževe šibe. Vse je v uvodu pozdravila predsednica Društva upokojencev Radenci, Marija Erveš, zatem pa je v šaljivem tonu o tokratnem letu spregovoril  Miklavž.

Še isti dne popoldan, med 15. in 18. uro pa je bila pripravljena skupna ustvarjalna delavnica v avli hotela Radin v Radencih.  V okviru razvedrilnega programa »Prijatelji zdravilišča Radenci« sta Društvo upokojencev Radenci in DOSOR pripravila medgeneracijsko ustvarjalno delavnico, ob tej pa so prostovoljke izdelovale vizitke za bližajoče se božične in novoletne praznike, manjša darilca pa tudi različne praznične okraske. Pri tem se jim je lahko pridružil marsikateri zdraviliški gost, ki jih ni bilo malo, še najbolj zanimivo pa je bilo za najmlajše.


Več v Družabno