S svojimi konjskimi lepotci so se odpravili na ježo po ormoškem okolišu

Obiskali so Ormoške lagune, Hum pri Ormožu, obreški ribnik, rečne dravske rokave, ...

Prlekija-on.net, torek, 6. avgust 2019 ob 15:52
Srečanje konjenikov

Srečanje konjenikov

Na čudovito poletno soboto, 27. julija, je Prleško konjeniško društvo v sodelovanju z društvom Kočijaž, priredilo tradicionalno srečanje konjenikov. Člani obeh društev so se v jutranjih urah zbrali na domačem dvorišču družine Zidarič v Loperšicah, kjer so se okrepčali z okusnimi domačimi dobrotami in odlično vinsko kapljico. Po jutranjem okrepčilu se je kar 10 zbranih konjenikov s svojimi konjskimi lepotci odpravilo na ježo po ormoškem okolišu.

Prva postojanka je bila v Ormoških lagunah - naravnem rezervatu, ki leži na območju rečnega ekosistema Drave ob Ormoškem jezeru. Zatem jih je pot zanesla na Hum pri Ormožu, kjer je konjenike in ostale člane že pričakala bogata pogostitev.

Nato so se ustavili ob obreškem ribniku, kjer so se utrujeni konjeniki zopet malce osvežili in ohladili s pijačo in nato nadaljevali pot proti rečnim dravskim rokavom, kjer so se konjeniki s konji prijetno ohladili v deročih brzicah.

Konjeniški pohod se je zaključil na Humu pri kleti njihovega člana Toma Ploerja, kjer so se jim prav tako pridružili še člani, ki se same konjenice niso udeležili s konji.

Nepozabno druženje je potekalo in se končalo v sproščenem in zabavnem vzdušju v krogu odlične družbe in ob prekrasnih konjičkih, v upanju, da se snidejo zopet naslednje leto morda še v nekoliko večjem številu kot letos.

Foto in zapis: Nuša Novak



Več v Družabno