Sveta maša pri kapeli Svete Ane na Starem trgu

Mašo je za vse žive in pokojne vernike iz Starega trga, daroval župnik Goran Merica, v somaševanju duhovnega pomočnika msgr. Izidorja Veleberija

Prlekija-on.net, torek, 6. avgust 2019 ob 20:00
Sveta maša na Starem trgu

Sveta maša na Starem trgu

V petek, 26. julija 2019, je na Starem trgu v Ljutomeru ob kapeli Sv. Ane in Sv. Joahima, v večernih urah, pod krošnjami lipovih dreves, skozi katere nas je hladil prijeten poletni vetrič, potekala sveta maša na prostem, ki jo je za vse žive in pokojne vernike iz Starega trga, daroval župnik Goran Merica, v somaševanju duhovnega pomočnika msgr. Izidorja Veleberija.

Na izjemno čudovitem ambientu sredi Ljutomera smo na sam godovni praznik sv. Ane in sv Joahima, lahko prisluhnili čudoviti pridigi o simbolu in pomembnosti srečne družine, ki jo ponazarjata prav sv. Ana in sv. Joahim.

Sv. Joahim in Ana predstavljata most med staro in novo zavezo, saj jima je Bog podelil čisto posebno poslanstvo, da sta postala starša Device Marije, ki je rodila Odrešenika.

Med sveto mašo smo lahko začutili tudi izjemno medsebojno bližino vseh prisotnih in božjo navzočnost.

Po končani sveti maši je sledila še pogostitev ter medsebojno druženje, ki je vse obiskovalce še dodatno obogatilo in jim polepšalo petkov večer.

Foto in zapis: Nuša Novak



Več v Kultura in izobraževanje