Usposabljanje za nove prostovoljce, ki želijo del svojega prostega časa nameniti posameznikom v stiski

Po usposabljanju bo delo možno opravljati v Mariboru, na Ptuju ali v Murski Soboti

Prlekija-on.net, sreda, 7. avgust 2019 ob 16:58
Po usposabljanju bo delo možno opravljati v Mariboru, na Ptuju ali v Murski Soboti, foto: Pexels/Pixabay

Po usposabljanju bo delo možno opravljati v Mariboru, na Ptuju ali v Murski Soboti, foto: Pexels/Pixabay

V Mariboru bo jeseni potekalo usposabljanje za nove prostovoljce, ki želijo del svojega prostega časa nameniti posameznikom v stiski. Po usposabljanju bo delo možno opravljati v Mariboru, na Ptuju ali v Murski Soboti.

Usposabljanje za delo na telefonu za klic v duševni stiski, se bo pričelo v soboto, 19.10.2019 in bo trajalo šest zaporednih sobot med 9:00 in 14:00 uro.

Vabljeni vsi, ki v sebi gojite občutek za sočloveka, ste empatični in pripravljeni delo opravljati prostovoljno. Prijave so obvezne in jih zbirajo do 30. septembra 2019 preko samarijan@gmail.com oz. tel.: 02 3200 462 ali 041 928 470. Pred pričetkom usposabljanja vas bodo povabili na pogovor, kjer se boste seznanili s podrobnostmi.

Več o pogojih si lahko preberete tukaj.

Zaupni telefon za klic v duševni stiski že od leta 1996

Društvo Zaupni telefon Samarijan že od leta 1996 izvaja program »zaupni telefon za klic v duševni stiski« in ima status humanitarne in prostovoljske organizacije ter status delovanja v javnem interesu na področju socialnega varstva.

Posameznik, ki se znajde v stiski, lahko pokliče na brezplačno telefonsko številko 116 123 in to kadarkoli; 24 ur na dan in 365 dni v letu. Zanj sta za pogovor odprti dve telefonski liniji. Pogovor katerega cilj je razbremenitev za klicalca, vodi usposobljen prostovoljec, ki se nenehno izobražuje in izpopolnjuje. Svoje delo opravlja popolnoma brezplačno in brez povračil. 

Zaradi zahtevnosti dela je fluktuacija prostovoljcev visoka, zato je potreba po usposabljanju novih stalno prisotna. Trenutno ima društvo 222 aktivnih prostovoljcev, ki program izvajajo na sedmih lokacijah po Sloveniji. Samo v preteklem letu so s posamezniki v stiski opravili 23.135 pogovorov, v skupni dolžini preko 8.676 ur.



Več v Kultura in izobraževanje