Neokrnjena slovenska pokrajina, domači štruklji in dobra družba

Klub prekmurskih študentov vabi na izlet na Veliko planino

Prlekija-on.net, sobota, 10. avgust 2019 ob 13:24
Velika planina

Velika planina

Za vse ljubitelje pohodništva bo v soboto, 7. septembra 2019, organiziran izlet na Veliko planino. Na enodnevnem izletu se bodo udeleženci lahko preizkusili v pohodu na eno izmed najlepših slovenskih planin, kjer se bodo sprehodili po pastirskem naselju, spoznali naravne značilnosti okolja, značilnosti življenja na planini in pastirsko življenje, se preizkusili v pridelavi sira ter se v eni izmed koč okrepčali s pristnim slovenskim kosilom. Nekaj časa bo namenjenega tudi počitku, da se bodo udeleženci lahko naužili lepot pokrajine. V kolikor bo čas dopuščal, pa bo sledila še pot do izvira Kamniške Bistrice oziroma do soteske Predoselj nekoliko pred izvirom.

Cena za polnopravne člane Kluba je 20 €, za nepolnopravne pa 30 €. V ceno je vključen avtobusni prevoz do Velike planine ter nazaj, voden ogled znamenitosti, vodena delavnica pridelave sira trnič ter kosilo (jota ali ričet s klobaso ter domači štruklji). Pohod na Veliko planino traja približno tri ure, obvezna je primerna obutev (športni copati ali pohodni čevlji). Informacije o odhodu in točen spored aktivnosti bo objavljen naknadno. Vse informacije najdete tudi na prenovljeni spletni strani www.kps.si ali na Facebook strani Kluba prekmurskih študentov.

Za udeležbo na izletu je obvezna prijava, saj je število udeležencev omejeno. Prijavite se lahko na elektronski naslov ines.cifer@kps.si do 31. avgusta oziroma do zapolnitve mest. Po prijavi bodo udeleženci dobili odgovor s podrobnejšimi navodili tudi glede plačila.