Bogomir Dolenc bo za dober namen tekel tudi po Prlekiji

V terminu od 31. avgusta do 11. septembra se bo realiziral ekstremni tekaški projekt, trasa je dolga preko 1.200 km, teče se po cestah, najbližje meji republike Slovenije

Prlekija-on.net, torek, 13. avgust 2019 ob 20:21
Bogomir Dolenc, foto: okrogslovenije.si

Bogomir Dolenc, foto: okrogslovenije.si

Tekač Bogomir Dolenc bo v letošnjem projektu »Okrog Slovenije 2019 - za male viteze«, v 12 dneh obtekel Slovenijo. Tekel bo za Ustanovo Mali vitez (fundacija za pomoč mladim, ozdravljenim od raka), kjer bo zbiral sredstva za male borce. Sam projekt dobiva veliko podporo v okolju, saj ga je podrlo že veliko občin, organizacij in društev.

V terminu od 31. avgusta do 11. septembra se bo tako realiziral ekstremni tekaški projekt, trasa je dolga preko 1.200 km, teče se po cestah, najbližje meji republike Slovenije s štartom v Črni na Koroškem, kjer bo tudi kasneje cilj. Prlekija bo na vrsti 9. in 10. dan, ko bo 8. septembra trasa potekala po krajih Podčetrtek - Vonarje - Rogaška Slatina - Rogatec - Podlehnik - Ormož - Ljutomer, naslednji dan, 9. septembra, pa bo štart zpred občine Ljutomer ob 8. uri. Trasa tisti dan bo potekala po krajih Ljutomer - Razkrižje - Gibina - Sv. Martin na Muri (HR) - Mursko Središče (HR) - Pince - Lendava - Kobilje - Hodoš - Kuzma. 11. dan bo trasa Kuzma - Cankova - Radenci - Apače - Sladki Vrh - Šentilj - Zg. Kungota - Kamnica - Selnica ob Dravi, zadnji dan pa cilj v Črni na Koroškem. V živo njegovo lokacijo lahko spremljate tukaj.

Trasa 9. dan
Trasa 9. dan, 8. september

Natančnega prihoda tekača v Ormož in Ljutomer še ne vemo, saj se spreminja ura glede njegovega tempa teka in fizične pripravljenosti, bomo pa o tem še poročali v času teka.

Trasa 10. dan
Trasa 10. dan, 9. september

Namen projekta je zbiranje sredstev za ustanovo Mali vitez, sredstva se zbirajo z SMS donacijami. Pošljete lahko ključno besedo VITEZ ali VITEZ5 na 1919 in prispevate 1 ali 5 evrov. Cilj je zbrati 12.000 evrov. Ker se tekač bori s številnimi obremenitvami na poti mu bo vsakršna koli pomoč v spodbudi in sodelovanju lokalnih tekačev, navijačev, kolesarjev zelo dobrodošla. Tako lahko tekača spremljate tudi v vašem kraju ter mu pomagate pri premagovanju kilometrov.

Trasa 11. dan
Trasa 11. dan, 10. september

Kdo je Bogomir Dolenc?

Je tekač, triatlonec in je oče. Predvsem pa je človek. Je oseba, ki se je pred leti odločil spremeniti svoj način življenja, ki ni bil nikakor povezan s športom, gibanjem in rekreacijo. V to sta ga prisilila dva dogodka, iz katerih je dobil najboljše sporočilo življenja.

Njegova športa sta dva. Triatlon in tek. V triatlonu, za katerega pravi, da je najlepši šport, uživa zase in se prepusti uživanju lepot narave in okolja športa. V teku pa tekmuje v svoji tekmi, a ne s časom, hitrostjo in uvrstitvami, ampak z izvedenim dogodkom, kjer sebe in svoje telo podvrže ekstremu in na tak način pomaga zbirati denarna sredstva socialno ogroženim, lačnim in bolnim osebam.

Bogomir Dolenc je sprejel odločitev. Odločitev za gibanje in za športno življenje, s katerim želi dati sporočilo ostalim. Sporočilo je tudi nazorno podano v pogovoru z Dušanom Bernetom.

Z družino živi v Studenicah, kjer se tudi pripravlja na ekstremne športne projekte. Je predsednik športnega kluba E.M.I., katerega poslanstvo je podpirati tiste člane, ki s svojo športno dejavnostjo dosegajo ekstremne športne rezultate in v okolju puščajo večji športni, humanitarni in družbeni pomen. Je član tudi večih drugih društev, sodeluje pa tudi z mnogimi športnimi društvi iz drugih krajev Slovenije, ki razumejo njegovo razmišljanje, podpirajo njegovo delovanje in mu po svojih zmožnostih tudi pomagajo ter ga podpirajo.

Okrog Slovenije
Trasa okrog Slovenije


Več v Šport