Za srce in dušo

Nastop MPZ DU Černelavci v DOSOR-ju

Filip Matko, četrtek, 9. december 2010 ob 18:15
MPZ DU Černelavci

MPZ DU Černelavci

V predprazničnem božično novoletnem času se tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, vrstijo številne družabne prireditve. Ena takšnih je bila v četrtek, 9. decembra, dopoldne, ko je v domski knjižnici nastopil Mešani pevski zbor Društva upokojencev Černelavci. K nastopu ga je, skupaj z DOSOR-jem, povabilo Društvo upokojencev Radenci.

Zbor obstoji že deseto leto in ker v njem v glavnem prepevajo upokojenke in upokojenci, se je zbral pri domačem društvu upokojencev, čeprav bolj sodi k Kulturno turističnemu društvu v domačem kraju. Že vse od ustanovitve ga kot zborovodkinja vodi Marijana Škrilec. Na harmoniko pevke in pevce pri nekaterih pesmih spremlja Štefan Šantavec.

Vsako leto opravijo številne nastope v pomladanskem ter predprazničnem božično novoletnem času. Tako so te dni gostovali v Domu starejših v Rakičanu pri Murski Soboti, kot tudi v njegovi enoti Elizabeta pri Svetem Juriju v Občini Rogašovci na Goričkem v Prekmurju.

V DOSOR-ju so zapeli venček ljudskih, še posebej zaželjeno so bile sprejete pesmi božičnega časa, kot tudi za konec koncerta še pesmi po želji občinstva. Že med koncertom so poslušalke in poslušalci pritegnili s svojimi glasovi marsikateri pesmi, za konec pa toliko bolj številčno in glasno, kajti bilo je to za njihovo srce in dušo.


Več v Kultura in izobraževanje