V Loperšicah prijeli skupino tujcev, čeprav so za mednarodno zaščito zaprosili na Hrvaškem

Policisti so ustavili tudi 40-letnega državljana Srbije, ki je v najetem vozilu, na nedovoljen način, preko državne meje z Republiko Hrvaško prepeljal kar 14 tujcev

Prlekija-on.net, petek, 16. avgust 2019 ob 14:31
Policija

Policija

V četrtek, 15. avgusta, kmalu po 8. uri so policisti v Malem Okiču ustavili 40-letnega državljana Srbije, ki je v najetem vozilu LJ reg. območja, na nedovoljen način, preko državne meje z Republiko Hrvaško prepeljal kar 14 tujcev. Deset je bilo državljanov Pakistana, 4 so bili Indijci. Srba so policisti pridržali in ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, ostale tujce pa so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V četrtek popoldan so policisti PP Ormož na železniški postaji v Središču ob Dravi prijeli tri državljane Alžirije, ki so pred tem na nedovoljen način prestopili državno mejo z Republiko Hrvaško. Vse tri so danes zjutraj že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Malo pred 22. uro so policisti PP Ormož v Loperšicah prijeli skupino 12 tujcev, ki so pešačili proti notranjosti države. Pred tem so na nedovoljen način prestopili državno mejo z Republiko Hrvaško. Policisti so ugotovili, da so vsi 13. 8. 2019 v Zagrebu zaprosili za mednarodno zaščito v Republiki Hrvaški. Vseh 12 (8 državljanov Iraka in 4 državljane Irana) bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V petek zjutraj pa so policisti PP Slovenska Bistrica v Slovenski Bistrici prijeli dva državljana Libije, za katera so ugotovili, da sta na nedovoljen način iz Republike Hrvaške vstopila v Republiko Slovenijo. Ker sta oba zaprosila za mednarodno zaščito, so ju prepeljali v Azilni dom.



Več v Črna kronika