Da doživiš raj na zemlji ni potrebno potovati daleč

Pridne kmečke gospodinje Društva podeželskih žena Gornja Radgona so obiskale grad Muretinci v Halozah

Prlekija-on.net, nedelja, 18. avgust 2019 ob 08:51
DPŽ Gornja Radgona v Muretincih

DPŽ Gornja Radgona v Muretincih

Čudovita narava, gričevnat svet, predvsem pa vinske gorice, kamor ti seže oko. In sredi te neokrnjene narave leži občina Gorišnica in majhen zaselek Muretinci. Mogoče bi kdo pomislil, da je to čisto navadna vasica, vendar tukaj stoji mogočen grad, ki je nedolgo nazaj spet odprl vrata za obiskovalce.

Ker je na kmetijah malo zatišja z delom, žetev je končana, siliranje se še ni začelo, so se pridne kmečke gospodinje Društva podeželskih žena Gornja Radgona odpravile na enodnevno druženje in razvajanje v Muretince.

Sprejel jih je sam baron Janez Golc, ki jim je pripravil lep dan z bogato grajsko pojedino in družabnimi igrami. Prav vsaka se je pomerila v večih disciplinah in vse so dosegle dobre rezultate. Prejele so priznanja s pečatom in podpisom barona Janeza. Sodelovale pa so tudi na modni reviji, kjer so se pokazale v čudovitih srednjeveških opravah.

Dan je minil hitro, spomin na prijetna srednjeveška doživetja pa jim bo ostal še dolgo v spominu.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Družabno

Miklavž v Radoslavcih

Sv. Miklavž obdaril otroke v Radoslavcih

ponedeljek, 9. december 2019 ob 14:10
Božični koncert v Ljutomeru

V Ljutomeru zapela Marko Škugor in Dražen Zečić

ponedeljek, 9. december 2019 ob 08:45