Prostovoljci so se umaknili, dela nadaljujejo v lastni režiji

Svojo plat zgodbe sta pojasnila tudi lastnica in njen partner, ki sta potrdila, da je prišlo do prekinitve sodelovanja, partner pa je podal tudi več informacij glede prekinitve sodelovanja

Prlekija-on.net, torek, 20. avgust 2019 ob 15:533
Hišo so v celoti prenavljali

Hišo so v celoti prenavljali

Poročali smo o prekinitvi prenove hiše v Radmožancih, kjer so se zbrali dobri ljudje, ki so pomagali pri obnovi, zbrale so se donacije in hiša je v teh dneh dobivala že končno podobo. A se je nato po besedah vodje projekta prenove, Dunje Lešnik, v zadnjih dneh zataknilo, tik preden bi hiša bila v celoti prenovljena in opremljena. Dunja je na svojem Facebook profilu zapisala, da je bila prenova prekinjena, saj lastnica naj ne bi bila zadovoljna s pohištvom, s katerim so namenili opremiti hišo. Hišo je prenavljala skupaj z možem Simonom.

Svojo plat zgodbe sta medtem za maribor24.si pojasnila tudi lastnica Vida Bukovec in njen partner Maksimiljan, ki sta potrdila, da je prišlo do prekinitve sodelovanja, partner pa je podal tudi več informacij glede prekinitve sodelovanja.

»Včeraj je Simon prišel na objekt nekaj po sedmi uri zjutraj. Tukaj je bil tudi naš družinski prijatelj, ki mi pomaga. Simonu ni bilo všeč, da je bil tukaj, zato se je razjezil, pobral svoje stvari in šel v Lendavo na rdeči križ, vrnil se je s sekretarko. Ni mu bilo všeč ker niso bile zadeve tako kot si je zamislil. Problem je bil, ker je bilo dogovorjeno, da bo v kopalnici na stropu gips plošča, mi smo se odločili, da bomo zaradi izravnave uporabili stiropor,« je za maribor24.si dogodek opisal partner. Po tem naj bi Simon odšel in dejal, da praga ne bo nikoli več prestopil.

Sekretarka RK Lendava naj bi želela situacijo pomiriti, a je Simon kljub temu nadaljeval. »Drl se je na Jutko. Z njene strani je bila edina kriva beseda ta, da je rekla, da ji izbrana kuhinja ni všeč. Tukaj se je vse skupaj končalo. Simonu sem dejal, da si brez zamere podajmo roke in gremo vsak svojo stran.« Obnova se ni zaključila, temveč jo v lastni režiji nadaljujejo so še pojasnili za maribor24.si, na vprašanje ali imajo dovolj sredstev, da bodo s prenovo nadaljevali, pa so prejeli odgovor: »Lahko vam povem, da je bilo preko Krambergerjevega sklada zbranih 8.000 evrov. Takrat je bilo rečeno, da je bilo v trgovini Jager 90 evrov prekoračen račun, pa smo rekli okej, bomo račun plačali v lastni režiji,« jim je povedal ter dodal, da bodo po zmožnostih potrebne stvari nakupili, samo, da se dela nadaljujejo. Lastnici hiše naj bi bilo sicer minule dni rečeno, da bo lahko skupaj z Dunjo izbrala pohištvo, a jih je zmotilo, da je to naredila na svojo pest, ona pa pri izbiri ni imela besede.

Zoper Dunjo je bila, kot jim je povedal partner, zaradi laži, ki jih je povedala v videoposnetku objavljenem na družabnem omrežju, ter blatenja, podana prijava na PU Murska Sobota, kjer so informacijo o prijavi potrdili in povedali, da je v teku zbiranje informacij, zato več informacij zaenkrat ne morejo podati.



Več v Črna kronika