Prijeli skupino 16 državljanov Iraka

Med njimi je bila ženska, ki so jo zaradi visoke nosečnosti z reševalnim vozilom prepeljali v ptujsko porodnišnico

Prlekija-on.net, sreda, 21. avgust 2019 ob 16:27
Policija

Policija

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 308 klicev, od tega 97 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prestope državne meje z Republiko Hrvaško.

Včeraj dopoldan so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, s pomočjo merilca CO2 in detektorja srčnega utripa ugotovili, da se v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak prevaža 5 državljanov Afganistana, ki so se na tak način nameravali izmakniti mejni kontroli. Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Sinoči so policisti PP Podlehnik, na podlagi informacije domačinov, v Zgornjem Gruškovju prijeli skupino 16 državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v našo državo. Med njimi je bila ženska, ki so jo zaradi visoke nosečnosti z reševalnim vozilom prepeljali v ptujsko porodnišnico. Tam so ugotovili, da je zgolj dehidrirana in so jo po pregledu izpustili iz bolnišniške oskrbe. Vseh 16 tujcev bodo jutri vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PP Ormož so danes zjutraj, na vlaku, ki je vozil med Ljutomerom in Ormožem, prijeli tri tujce, dva državljana Maroka in enega državljana Alžirije, ki so pred tem na območju PP Ljutomer nedovoljeno vstopili v Republiko Slovenijo. Zaradi tega so ju predali v nadaljnji postopek policistom PP Ljutomer.



Več v Črna kronika