Nedovoljeno prestopila mejo, se z avtobusom iz Ormoža zapeljala v Maribor ter zaprosila za azil

Policisti PP Ljutomer pa so v Žerovincih prijeli dva tujca, državljana Sirije, ki sta nedovoljeno vstopila v Republiko Slovenijo na zeleni meji z Republiko Hrvaško

Prlekija-on.net, četrtek, 22. avgust 2019 ob 12:02
Nezakoniti vstopi v našo državo se nadaljujejo

Nezakoniti vstopi v našo državo se nadaljujejo

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 275 klicev, od tega 93 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali pet nedovoljenih prestopov državne meje z Republiko Hrvaško.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe (PPIU) Maribor so včeraj zjutraj na avtobusni postaji v Mariboru prijeli dva tujca, državljana Sirije in Irana. Ugotovili so, da sta oba nedovoljeno vstopila v Republiko Slovenijo na zeleni meji z Republiko Hrvaško, preko začasnih tehničnih ovir. V Ormožu sta stopila na avtobus in se pripeljala v Maribor. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščitno v naši državi, zato sta bila nastanjena v Azilni dom.

Malo pred 14. uro so policisti PP Ormož v Vodrancih prijeli dva državljana Tunizije, ki sta nedovoljeno vstopila v Republiko Slovenijo na zeleni meji z Republiko Hrvaško, preko začasnih tehničnih ovir. Oba bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Uro kasneje so policisti PP Ormož v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Alžirije, ki sta nedovoljeno vstopila v Republiko Slovenijo na zeleni meji z Republiko Hrvaško, preko začasnih tehničnih ovir. Oba bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Zvečer so policisti PPIU Maribor na Ptujski cesti v Mariboru prijeli štiri mladoletne državljane Afganistana. Ker so vsi zaprosili za mednarodno zaščitno v naši državi, so jih odpeljali v Azilni dom.

Danes zjutraj, malo po 5. uri so policisti PP Ljutomer v Žerovincih prijeli dva tujca, državljana Sirije, ki sta nedovoljeno vstopila v Republiko Slovenijo na zeleni meji z Republiko Hrvaško, preko začasnih tehničnih ovir na območju PP Ormož. Predali so jih ormoškim policistom, postopek pa še ni zaključen.



Več v Črna kronika