Gradnja mostu poteka po zastavljenih smernicah in celo nekoliko hitreje kot načrtovano

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek si je ogledala gradbišče rekonstrukcije mostu v Ljutomeru. Spremljala sta jo vodja režijskega obrata Aleš Vaupotič in podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler.

Prlekija-on.net, sobota, 24. avgust 2019 ob 09:331
Ogled gradbišča rekonstrukcije mostu v Ljutomeru

Ogled gradbišča rekonstrukcije mostu v Ljutomeru

Ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek se je v petek, 23. avgusta, odpravila na terenski obisk lokacij v občinah Laško, Slovenska Bistrica, Kidričevo, Cirkulane, Ljutomer, Turnišče in Tišina. Ogledala si je napredovanje gradbenih del na cestah in železniških progah.

Ogledala si je potek gradbenih del nadgradnje železniške proge Zidani most - Celje, gradbišče modernizacije 2,6 km dolgega odseka ceste Cezlak - Pesek, zaključna dela ureditve 2,1 km ceste skozi Lovrenc na Dravskem polju, sanacijo brežine, zidu in terase gradu Borl, gradbišče rekonstrukcije mostu v Ljutomeru, gradbišče rekonstrukcije 3,7 km ceste skozi naselje Gomilica ter gradbena dela rekonstrukcije 1 km ceste in izgradnje krožnega križišča v naselju Tišina.

V Ljutomeru sta ministrico sprejela vodja režijskega obrata Aleš Vaupotič in podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler, ter jo pospremila pri ogledu gradbišča v Ljutomeru. Gradnja mostu poteka po zastavljenih smernicah in celo nekoliko hitreje kot je načrtovano. Izvajalci del so ob tem povedali, da so trenutno pred roki in bo v primeru, da vreme ostane še vedno tako naklonjeno, končanje del pred končnim rokom.

Ob tem tudi vse naprošajo, da potrpijo še ta čas in da vsi udeleženci v prometu upoštevajo prometno signalizacijo, saj so največja težava prav tisti vozniki, ki ne upoštevajo rdeče luči na semaforju. Prosijo, da gradbišče prevozite tekoče, brez zaustavljanja na mostu. Delavci kljub vročini gradijo in delajo kvalitetno ter brez prestanka, novozgrajeni most pa bo po širini skoraj enkrat širši, kot je bil dosedanji.



Več v Gospodarstvo