Na Bogračfestu pričakujejo več kot 100 tekmovalnih ekip

Tekmovalci se bodo s svojimi bograči potegovali za laskavi naziv »Mojster bograča«. Ocenjevalna komisija bo eni izmed ekip podelila tudi naziv za »Najlepše urejeno tekmovališče«.

Prlekija-on.net, petek, 30. avgust 2019 ob 21:36
Bograč

Bograč

Lendava, svetovna prestolnica bograča, bo tudi letos tradicionalno gostila največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji, Bogračfest 2019. Na kulinarični prireditvi se že več kot desetletje zbira na tisoče ljubiteljev te priljubljene jedi na žlico. V slikovitem starem mestnem jedru Lendave bo prireditev potekala to soboto, 31. avgusta 2019.

Na Bogračfestu letos pričakujejo nekaj več kot 100 tekmovalnih ekip iz Slovenije in sosednjih držav. Tekmovalci se bodo s svojimi bograči potegovali za laskavi naziv »Mojster bograča«. Ocenjevalna komisija bo eni izmed ekip podelila tudi naziv za »Najlepše urejeno tekmovališče«.

Ob 8. uri zjutraj bo prizorišče z budnico prebudila godba na pihala, sledi prevzem sestavin in urejanje tekmovališča. Ekipe se bodo s kuhanjem in bojem za naziv »Mojster bograča« spopadale vse do 17. ure, ko se prične uradno pokušanje in ocenjevanje vzorcev bograča.

Pred Mestno hišo bo tudi letos kuhal bograč zmagovalec šova MasteChef Slovenija 2019 Anže Kuplenik v družbi sotekmovalke Špele Golob.

Ves dan bo poskrbljeno za pester kulturno-zabavni program, spremljevalni program za otroke pa bo potekal vse od 12. pa do 18. ure tudi v mestnem parku Roža Lendave.

Na prireditvenem odru pri Mestni hiši bodo ob 19. uri razglasili rezultate in podelili priznanja v kategorijah »Najlepše urejeno tekmovališče« in »Mojstri bograča«, nato se zabava preseli na osrednji oder pri hotelu Cubis, kjer bosta sledila koncerta Tanje Žagar ob 20. in Luke Basija ob 23. uri.



Več v Družabno