Predstavlja se 12 likovnih ustvarjalcev

Spominska hiša Šaruga gosti zanimivo in pestro razstavo

Prlekija-on.net, sobota, 31. avgust 2019 ob 08:21
Spominska hiša Šaruga v Meleh

Spominska hiša Šaruga v Meleh

V galeriji Spominske hiše Šaruga v Meleh pri Girnji Radgoni je vse do konca meseca oktobra na ogled izjemno zanimiva in pestra razstava izbranih likovnih del dvanajstih avtoric in avtorjev, ki so se že v preteklih letih predstavili na razstavah v omenjenem kulturnem hramu, ki je v veliki meri popestril kulturno dogajanje na radgonskem območju. Razstava je sicer postavljena kot spremljevalna počastitev jubilejne, 10. letnice literarnih srečanj piscev seniorjev, ki jih Društvo upokojencev Gornja Radgona prireja pri Šarugovih.

Kot nam je povedala koordinatorka razstave, sestra lastnika Spominske hiše Sandija Šaruga, Milena M. Reščič, so se vsi likovni ustvarjalci, ki so doslej razstavljali v omenjeni spominski hiši, z veseljem odzvali in prinesli svoja dela za skupinsko razstavo.

"Tako so na ogled številna zanimiva dela, od izbranih fotografij in grafik, do kipov in slik dvanajstih likovnih ustvarjalk in ustvarjalcev. Bogat izbor del ponuja obiskovalcem več področij vizualne umetnosti likovnih iskalcev, bolj kot ne amaterjev. Ogledamo si lahko barvno in črno belo fotografijo, grafike-linorez, kiparska dela v lesu in glini, slikarska dela v tehnikah intarzije akril na platnu in olje na kartonu, suhi pastel na kartonu", je še povedala Milena M. Reščič.

Tokrat v spominski hiši Šarugovih predstavljajo dela dvanajstih avtorjev, in sicer so to: pokojna Pavla Krajnc (olje na platnu), Filip in Marko Matko Ficko (akril na platnu), Terezija Šegula (fotografija, grafika), Tončka Grum (akril na platnu), Maja Markuš (les), Edvard Ketiš (intarzije), Marija Markuš Šaruga (les), Tone Rovšnik (olje na kartonu), Cvetka Pišek (akril na platnu, pastel) Ivanka Lehnar (akril na platnu, glina), Milena M. Reščič (enkavstika, les, glina). In gotovo se izplača ustaviti pri Šarugovih ter si ogledati pestro ponudbo umetnin.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje