15-letnica vozila kolo pod vplivom alkohola

Mladoletna kolesarka je ponoči vozila kolo brez luči, med vožnjo s kolesom pa tudi ni uporabljala zaščitne kolesarske čelade. Elektronski indikator je pokazal vrednost 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. september 2019 ob 12:55
Elektronski indikator je pokazal vrednost 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku

Elektronski indikator je pokazal vrednost 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku

Policista PP Ptuj sta 1. 9. 2019, ob 2.30, v Spodnji Hajdini ustavila 15-letno kolesarko iz okolice Ptuja. Mladoletna kolesarka je ponoči vozila kolo brez luči, med vožnjo s kolesom pa tudi ni uporabljala zaščitne kolesarske čelade. Ker je zraven tega kazala še očitne znake alkoholiziranosti, je bila preizkušena z elektronskim indikatorjem alkohola. Ta je pokazal vrednost 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Mladoletni kolesarki, ki je vozila kolo pod vplivom alkohola, sta policista prepovedala nadaljnjo vožnjo in o tem obvestila njene starše. Zoper njo so podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju.

Policisti PP Ptuj v tem primeru izvajajo tudi dejanja v predkazenskem postopku, saj starše sumijo storitve kaznivega dejanja "zanemarjanje mladoletne osebe" po prvem odstavku 192. čl. Kazenskega zakonika (KZ-1).



Več v Črna kronika