Alžirec se je v Sarajevu skril v podvozje avtobusa in se 11 ur peljal do Slovenije

Ko se je avtobus ustavil na bencinskem servisu, je zaradi tega, ker je že težko dihal, sestopil in pot peš nadaljeval proti Avstriji. Že po približno 15 minutah so ga prijeli policisti.

Prlekija-on.net, torek, 3. september 2019 ob 18:29
Tako skrit je potoval približno 11 ur

Tako skrit je potoval približno 11 ur

V ponedeljek zjutraj so štirje državljani Kosova, po železniških tirih, prišli iz smeri Čakovca do državne meje med Hrvaško in Slovenijo, v bližini Središča ob Dravi. Le-to so kakšnih 300 m severneje od železniških tirov nedovoljeno prestopili preko tehničnih ovir. Vse štiri so policisti prijeli v Središču ob Dravi in jih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 15.35 so policisti PP Ormož v Središču ob Dravi prijeli še tri državljane Alžirije, ki so pred tem, preko tehničnih ovir v grozdu Zelena, iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Tudi njih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Ob 17.20 pa so policisti Postaje prometne policije Maribor, na avtocesti A1 Maribor - Šentilj, v Spodnjem Dobrenju prijeli pešca, državljana Alžirije, ki je pred tem nedovoljeno vstopil v našo državo. Postopek so prevzeli policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor, ki so ugotovili, da se je Alžirec tistega dne v Sarajevu skril v podvozje neznanega, naključnega avtobusa. Tako skrit je potoval približno 11 ur. Ko se je avtobus ustavil na bencinskem servisu, je zaradi tega, ker je že težko dihal, sestopil in pot peš nadaljeval proti Avstriji. Že po približno 15 minutah so ga prijeli policisti.

Ker je v postopku zaprosil za mednarodno zaščito, so ga odpeljali v Azilni dom v Logatec.



Več v Črna kronika