Drzno nočno akcijo izpusta fazanov izvedli aktivisti Fronte za osvoboditev živali

V fazaneriji menijo, da imajo izpuščeni fazani bolj malo možnosti za preživetje, saj niso vajeni divjine in bodo lahek plen za lisice in druge plenilce

Prlekija-on.net, sobota, 14. september 2019 ob 09:372
Izpuščenih je bilo med 800 in 900 fazanov

Izpuščenih je bilo med 800 in 900 fazanov

V četrtek so iz PU Murska Sobota sporočili, da je neznani storilec v sredo ponoči v vzrejališču za fazane v Beltincih odprl vrata štirih kletk, iz katerih je pobegnilo okrog 850 fazanov. Pri tem je nastalo za okrog 7.800 evrov škode, saj bi na murskosoboški enoti zavoda za gozdove, ki upravlja vzrejališče, na trgu dobili slabih 10 evrov za fazana, storilec pa je z barvo polil tudi dva objekta in s tem povzročil še za dodatnih 100 evrov škode. Kot so poročali v oddaji Planet na Planet TV so drzno nočno akcijo izvedli aktivisti Fronte za osvoboditev živali (Animal Liberation Front). Na akcijo so se dobro pripravili, saj so si teren ogledali že dan prej, posnetke pa objavili kar na svoji spletni strani.

Kot trdijo v Fronti za osvoboditev živali, so zaprte živali le osvobodili. Izpuščeni fazani, ki so bili vajeni krmljenja, pa se sedaj potikajo po okoliških njivah. V fazaneriji menijo, da imajo bolj malo možnosti za preživetje, saj niso vajeni divjine in bodo lahek plen za lisice in druge plenilce.

Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Več pa v videu.

Izpuščeni fazani

Aktivisti fronte za osvoboditev živali so izvedli drzno nočno akcijo, v kateri so iz fazanerije v Beltincih izpustili kar 850 fazanov. Na akcijo so se dobro pripravili, saj so si teren ogledali že dan prej, posnetke pa objavili kar na svoji spletni strani.

Jih podpirate ali mislite, da so šli predaleč?

Objavil/a Planet Danes dne Petek, 13. september 2019

 



Več v Črna kronika