Voznik osebnega avtomobila brez zaviranja čelno trčil v avtobus in umrl na kraju nesreče

Nekatere okoliščine kažejo na to, da je voznik osebnega avtomobila na nasprotno vozišče zapeljal zaradi trenutne spremembe njegovega zdravstvenega stanja

Prlekija-on.net, torek, 17. september 2019 ob 10:22
Prometna nesreča, foto: GB Maribor

Prometna nesreča, foto: GB Maribor

Poročali smo že o ponedeljkovi prometni nesreči s smrtnim izidom. Iz PU Maribor so sporočili, da je v ponedeljek, tik pred 15. uro 52-letni moški, državljan Slovenije, vozil osebni avtomobil po avtocesti A5, Maribor - Lendava. Zapustil jo je na izvozu Lenart v Slovenskih goricah. Ko se je pripeljal do semaforiziranega križišča je stal pri rdeči luči, nato pa se vključil levo, na regionalno cesto Pernica - Lenart. Po tej cesti, v smeri Lenarta, pa ni vozil po desni strani smernega vozišča, ampak je zapeljal v levo, preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tem trenutku pravilno, po svoji desni strani, iz nasprotne smeri pripeljal 61-letni voznik avtobusa, državljan Srbije.

Čeprav se je voznik avtobusa umikal v desno, k desnemu robu vozišča, je voznik osebnega avtomobila brez zaviranja čelno trčil v prednjo stran avtobusa. Voznik osebnega avtomobila je na kraju prometne nesreče umrl. Voznik avtobusa in edina potnica na avtobusu v prometni nesreči nista bila poškodovana.

Mrtvoglednik je odredil sanitarno obdukcijo, da se bo ugotovil vzrok smrti pokojnega voznika. Nekatere okoliščine namreč kažejo na to, da je voznik osebnega avtomobila na nasprotno vozišče zapeljal zaradi trenutne spremembe njegovega zdravstvenega stanja.

PROMETNA NESREČA: http://www.gasilskabrigadamaribor.si/intervencije/16092019-prometna-nesreca---ac-izvoz-lenart

Objavil/a Gasilska brigada Maribor dne Ponedeljek, 16. september 2019


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika

Posredujejo gasilci

Zagorelo na deponiji v Lenartu

nedelja, 20. oktober 2019 ob 19:22
Romanu Leljaku je neznanec prerezal gume

Županu na vozilu povzročili za 1.200 evrov škode

nedelja, 20. oktober 2019 ob 11:25
Posredovali so gasilci

Traktor pod seboj stisnil voznika

nedelja, 20. oktober 2019 ob 11:121