Predstavitev prve zbirke pesmi Ljudmile Milice Zmazek

Zbirko je avtorica izdala ob šestdesetem življenjskem jubileju

Branko Košti, nedelja, 22. september 2019 ob 18:12
Predstavitev pesniške zbirke Če imaš domišljijo

Predstavitev pesniške zbirke Če imaš domišljijo

S predstavitvijo prve pesniške zbirke Če imaš domišljijo, avtorice Ljudmile Milice Zmazek, so člani literarne sekcije KD Anton Krempl Mala Nedelja, v petek, 20. septembra, pripravili čudovit večer številnim obiskovalcem, zbranim v dvorani kulturnega doma pri Mali Nedelji.
Vsem poznana kot Milica, ki jo poznamo kot »vsestransko, izjemno dobrosrčno, vedno nasmejano in pripravljeno na dober štos, s pozitivno energijo in izjemnim čutom za opisovanje aktualnih ali že davno pozabljenih dogodkov«, tako je avtorico predstavila moderatorka predstavitve Sara Munda, se je mnogim nepozabno vtisnila v spomin v vlogi vaške klepetulje Fefe, katero je enkratno odigrala v dramsko plesni predstavi Tadeja Murkoviča Kak je negda blo pozimi, je z izdajo prve zbirke svojih pesmi obeležila okrogel, šestdeseti življenjski jubilej.

Pesniška zbirka vsebuje enainšestdeset pesmi različnih tematik, ki so razdeljene v štiri sklope: prleški sklop, bolj nežne in čustvene pesmi, zbrane v poglavju hvaležnost in hrepenenje, nekaj pesmi je namenjeno obujanju spominov, zadnji sklop pa poudarja pomen domišljije, ko hočemo kaj spraviti na papir.

Prleški sklop pesmi je izjemno bogat, v njem je veliko hudomušnih in po resničnih dogodkih napisanih pesmi, seveda v prleškem narečju, saj avtorica s tem poudarja navezanost na rodne kraje in želi ohraniti prleško besedo tudi za naslednje rodove, je pa prleščina primerna tudi za iskanje rim.

Nekatere pesmi iz zbirke so na predstavitvi, poleg avtorice, recitirali člani literarne sekcije KD Anton Krempl Danica Potrč, Ciril Hojnik, Zlatka Ritonja, Cilka Rojht, Liljana Peršak, Jelka Vrbnjak, Ludvik Rudolf, Jasmina Heric, Breda Žunič, pesem v prleščini Mešetora pa so v obliki skeča predstavili učenci OŠ Mala Nedelja Tilen Voršič, Melita Novak in Matic Ritonja, avtorico Milico in njen pesniški prvenec pa sta pokomentirala tudi nepogrešljiva Franček in Micika (Tilen Voršič in Melita Novak), vsi pod mentorstvom Danice Potrč.

Že tako čudovit večer, sta z glasbenimi vložki še polepšala Nejc in Nuša Cimerman.



Več v Kultura in izobraževanje