Že več dni se ni oglašal na telefon, našli so ga mrtvega

V Središču ob Dravi se že več dni na telefon ni oglašal občan. Na kraju so policisti ugotovili, da je oseba v stanovanjski hiši, katero so s posegom odprli gasilci.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. september 2019 ob 09:00
Na kraju so policisti ugotovili, da je oseba v stanovanjski hiši

Na kraju so policisti ugotovili, da je oseba v stanovanjski hiši

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 20. septembra, ob 13.38 so bili obveščeni, da je v kraju Pavlovski vrh voznik avtobusa poškodoval streho ene od stanovanjskih hiš in odpeljal s kraja. Vozilo in voznik sta bila kasneje ustavljena v Moškanjcih. Voznik, državljan Avstrije je bil kaznovan zaradi povzročitev prometne nesreče in ker na kraju ni nudil oškodovancu svojih podatkov.

Ob 16.11 so bili napoteni na intervencijo v Podgorce, kjer je kršitelj soseda žalil in se do njega nedostojno vedel. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 19.09 uri so bili od občanke iz Ormoža obveščeni, da jo zasleduje sumljiva oseba. Na kraju so okoliščine preverili, vendar kršitve niso zaznali. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Ob 23.28 uri so v naselju Stanovno obravnavali prometno nesrečo prve kategorije, kjer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz vozišča. V vozilu je bil sam. Po preverjanju pogojev za udeležbo v prometu je bilo v preizkusu alkoholiziranosti ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je vrednost rezultata preizkusa pokazala 0,49 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Vinjen gost fizično napadel drugega gosta

V soboto, 21. septembra, ob 08.00 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Ormožu, kjer je vinjen gost fizično napadel drugega gosta in ga pri tem telesno poškodoval po roki. Zaradi poškodbe je poškodovani iskal zdravniško pomoč. Oškodovanec je zoper storilca podal predlog za pregon kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe in bo zoper storilca podana kazenska ovadba na tožilstvo na Ptuju.

Ob 09.45 uri so bili obveščeni, da se v Središču ob Dravi že več dni na telefon ne oglaša starejši občan. Na kraju so policisti ugotovili, da je oseba v stanovanjski hiši, katero so s posegom odprli gasilci, mrtvooglednik iz ZD Ormož pa je ugotovil naravno smrt. Ker je tuja krivda izključena bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podano poročilo.

Ob 13.45 uri so bili s strani občanke, katera je dne 20.9.2019 naznanila izgubo denarnice z dokumenti, obveščeni da je le to našla z vso vsebino, zato je zadeva zaključena.

Ob 18.02 so bili napoteni v Podgorce, kjer je moški pri plezanju na traktorsko prikolico padel in se poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Ptuj. Tuja krivda izključena.

Ob 02.24 so bili napoteni v Rucmance, kjer so obravnavali kaznivo dejanje »nasilje v družini«. Partnerja sta se sprla, pri tem pa je moški fizično napadel partnerko. Zoper njega so odredili pridržanje, izrekli so mu prepoved približevanja, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

Ob 06.06 so bili napoteni na Krčevino, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Državljan Indije prevažal šestnajst državljanov Pakistana

V nedeljo, 22. septembra, ob 10.30 so v Središču ob Dravi prijeli državljana Indije, kateri je na nedovoljen način prestopil državno mejo. Prepeljan je bil na PP Ormož in bo po končanem postopku izročen hrvaškim varnostnim organom.

Ob 19:40 uri so na glavni cesti v naselju Trgovišče ustavili državljana Indije, sicer voznika tovornega kombija tujih registracij (Italije). Med postopkom je bilo ugotovljeno, da v tovornem delu vozila prevaža šestnajst državljanov Pakistana, kateri so predhodno ilegalno prestopili državno mejo na območju Središče ob Dravi. Voznik bo priveden v postopek k preiskovalnemu sodniku na Ptuju, državljane Pakistana pa bodo po končanem postopku izročili hrvaških varnostnim organom.



Več v Črna kronika