Na 1. izredni seji OS Občine Sveti Jurij ob Ščavnici ponovno vroča razprava o izgradnji vrtca

Sejo je župan Anton Slana sklical na zahtevo članov svetniške skupine Naprej

Branko Košti, ponedeljek, 23. september 2019 ob 16:12
1. izredna seja OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

1. izredna seja OS Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

V četrtek, 19. septembra, je potekala 1. izredna seja občinskega sveta Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, katero je župan Anton Slana sklical na zahtevo svetniške skupine Naprej.

Osrednja točka dnevnega reda je bila problematika izgradnje Vrtca Sonček, tema, ki že od predloga proračuna občine za leto 2019, razdvaja župana Antona Slano in predvsem člane svetniške skupine Naprej. Slednji zahtevajo izgradnjo prizidka vrtca po projektu, ki ga je izdelalo podjetje Atelje Ostan Pavlin Arhitektura Urbanizem d.o.o., za katerega je že izdano pravnomočno gradbeno dovoljenje, župan in občinska uprava pa so dali izdelati idejno zasnovo za novi objekt na drugi lokaciji. Svojo odločitev župan utemeljuje z dejstvom, da že načrtovan projekt zagotavlja le šest igralnic namesto potrebnih osem (skupaj z že obstoječimi), prav tako pa ne predvideva dovolj pomožnih prostorov.

Izdelan projekt sta na seji svetnikom podrobno, z vseh vidikov, predstavila tudi predstavnika podjetja Atelje Ostan Pavlin. Burno in polemično razpravo pred in po predstavitvi projekta, ter v nadaljevanju tudi razpravo o poravnavi z Občine Ljutomer glede tožbe v zadevi vodovodnega sistema C, si lahko ogledate v videoposnetku seje.



Več v Politika