Diana Šterman je na Svetovnem kadetskem prvenstvu v Kazahstanu

V zgodovini judo sekcije TVD Partizana Ljutomer je Diana za Urško Potočnik druga, ki se bo udeležila svetovnega kadetskega prvenstva

Prlekija-on.net, torek, 24. september 2019 ob 12:51
Diana Šterman

Diana Šterman

Diana Šterman, judoistka TVD Partizana Ljutomer, bo na Svetovnem kadetskem prvenstvu v Almatyju v Kazahstanu v kategoriji do 48 kg zastopala slovenske barve. Spremlja jo njen trener Vladimir Potočnik. Tekmovanje bo potekalo od 25. do 28. septembra, Diana pa bo svoje borbe imela v četrtek, 26. septembra. Današnji žreb je Diani namenil prvo borbo z Roshdy Tassnim iz Egipta.

V zgodovini judo sekcije TVD Partizana Ljutomer je Diana za Urško Potočnik druga, ki se bo udeležila svetovnega kadetskega prvenstva. Udeležbo je po kriterijih Judo zveze Slovenije izpolnila z doseženim 7. mestom na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Bakuju v Azerbajdžanu.

V mesecu juliju je trojica prleških judoistov, Diana, Blaž Emeršič in Miha Rudolf, na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Bakuju zastopala Slovenijo skupaj s še sedmimi slovenskimi judoisti. Miha Rudolf je tekmoval v kategoriji do 73 kg, Blaž Emeršič pa je v kategoriji do 60 kg dosegel 9. mesto.

Na svetovno prvenstvo se je Diana pripravljala tudi na zaključnih desetdnevnih pripravah v Nemčiji, katerih se je skupaj z Blažem Emeršičem udeležila v začetku septembra.

Veliko uspeha!



Več v Šport