Prešla nas je prva jesenska nevihta

V Ljutomeru je nevihtno linijo spremljal tudi »shelf« oblak

Prlekija-on.net, sreda, 2. oktober 2019 ob 18:42
Prihod nevihte nad Ljutomer

Prihod nevihte nad Ljutomer

V sredo nas je prešla vremenska fronta, ki je potovala od zahoda proti vzhodu. Vmes so nastajali močnejši nalivi in sunki vetra. V Ljutomeru je nevihtno linijo spremljal tudi »shelf« oblak. V Ljutomeru se je popoldan okoli 16. ure zmračilo, zapihal je veter, nato pa nas je zajel dež. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje se je ob 16.02 v naselju Obrež, občina Središče ob Dravi, podrl drog električne napeljave. Gasilci PGD Obrež so zavarovali kraj dogodka do prihoda serviserja Elektro Maribor, kateremu so tudi nudili pomoč pri odpravi posledic.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo ponoči oblačno in občasno še bo deževno, do jutra pa bodo padavine povečini ponehale. Pihal bo okrepljen veter severnih smeri. Jutranje temperature bodo od 7 do 12 °C. V četrtek bo sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo od severozahoda jasnilo. Veter bo postopno oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16 °C.

V petek bo po hladnem in ponekod meglenem jutru čez dan večinoma sončno. V noči na soboto se bo prehodno pooblačilo, občasno bo rahlo deževalo. V soboto čez dan se bo postopno delno razjasnilo. V nedeljo kaže na suho vreme.

Pri Neurje.si napovedujejo, da bo v prihodnjih urah v večjem delu Slovenije še naprej oblačno in deževno, nato bodo ponoči od zahoda padavine postopno oslabele. "Večjih posebnosti ni več pričakovati. Možnost nastanka neviht je mimo. Kakšna nevihta lahko zvečer nastane le še nad morjem in na območju Istre," še navajajo.

⛈PROGNOZA NEVIHT⛈ Izdano: 1. 10. 2019 ob 22.00 Velja: 2. 10. 2019 od 5.00 do 24.00 Smer pomikanja neviht: sprva JZ ->...

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 01. oktober 2019


Več v Narava