Gjerkeš vozil pod vplivom alkohola in odstopil

Henrik Gjerkeš ni več minister

Prlekija-on.net, torek, 21. december 2010 ob 16:2010
Henrik Gjerkeš

Henrik Gjerkeš

Minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš ni imel s službenim avtomobilom Audi A6 prometne nesreče, kot je bilo sprva rečeno, imel naj bi samo počeno pnevmatiko, zato je z upočasnjeno vožnjo vzbudil pozornost policijske patrulje. Po prihodu policije se je izkazalo, da je imel v krvi 0,64 promila alkohola.

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je na sedežu stranke sklical posebno tiskovno konferenco, kjer sta skupaj z Gjerkešom pojasnila incident. Na tiskovni konferenci je minister ponudil svoj odstop, ki ga je Borut Pahor sprejel.

"Novoletna zabava s sodelavci je bila prijetna. Po celem dnevu brez hrane in nekaj kozarcih je bilo alkohola očitno preveč. Dogodek obžalujem." je ob tem povedal Gjerkeš.

Kot pravi, želi s svojim odstopom, zaščititi svojo integriteto in integriteto vlade. "Dogodek je popolnoma neprimeren za ministra, ki svojo funkcijo opravlja 24 ur na dan. Za njega po mojem mnenju veljajo neki višji standardi, zato sem se tudi odločil da podam svoj odstop." in dodaja, da odstop ni v povezavi z njegovim delom.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je pojasnil, da za Gjerkešovo naslednico predlagajo pravnico Dušo Trobec Bučan, o čemer so se že pogovarjali s premierjem Pahorjem, ki se z izbiro strinja. Za kandidatko jo še mora potrditi izvršni svet stranke.

"V DeSUS-u obžalujemo, da je prišlo do tega dogodka, ki ni v skladu z etiko naše stranke, zato sva že imela pogovor, kjer sva ugotovila, da zaradi te človeške napake ne more več kvalitetno opravljati funkcije ministra, ki jo je v strokovnem smislu opravljal odlično." je povedal Erjavec.

Sprva je bilo rečeno, da je Gjerkeš preteklo noč blizu Grosuplja s službenim avtomobilom Audi A6 doživel prometno nesrečo. V krvi naj bi imel 1,2 promila alkohola, policisti pa naj bi ga pridržali do streznitve.


Več v Politika