4. VIP trgatev v Prlekijo privabila skoraj 200 poslovnih partnerjev in znanih Slovencev

Ormoški vinar Puklavec Family Wines že četrtič trgal grozdje v družbi prijateljev ter skupaj s Petrom Polesom in Samuelom Lucasom pričaral pravo jesensko pravljico sredi Jeruzalemskih goric

Prlekija-on.net, petek, 4. oktober 2019 ob 16:53
4. VIP trgatev vinske kleti Puklavec Family Wines

4. VIP trgatev vinske kleti Puklavec Family Wines

Vinska klet Puklavec Family Wines je letos že šestič zapored organizirala tradicionalno srečanje za prijatelje, poslovne partnerje, okoliške župane in znane Slovence v idilični Zidanici Malek, sredi Jeruzalemskih goric. Skupno zgodbo so pričeli pisati leta 2014, ko so skupaj posadili trte šipona, sledilo je prvo opravilo v vinogradu, od leta 2016 pa se sedaj že tradicionalno vsako leto srečujejo na VIP trgatvi. Tokrat v rekordni udeležbi, saj se je zbralo kar 200 zabave željnih gostov.

V vinogradu pri slikoviti Zidanici Malek je bilo v četrtek popoldne zopet živahno, saj je potekalo prav posebno tradicionalno srečanje oz. nadaljevanje zgodbe, ki se je pričela leta 2014. Lep, a hladen jesenski dan, je kljub oblačnemu vremenu privabil številne goste, ki se vračajo na isto mesto vsako leto, saj sedaj že dobro vedo, da se jim obeta dobra zabava, pospremljena z odlično kulinariko in vrhunskimi vini.

V imenu družine Puklavec, lastnikov vinske kleti, je goste pozdravil in nagovoril Vladimir Puklavec, ki je poudaril, da se vsako leto z veseljem vrača na ta tradicionalni dogodek, kjer se v prijetnem vzdušju ponovno sreča s prijatelji in znanci. Direktor in glavni enolog kleti Mitja Herga je povzel letošnjo trgatev in napovedal, kakšen bo novi letnik vin.

Srečanju so se pridružili številni poslovni partnerji, okoliški župani, znani Slovenci in predstavniki podjetij. Za dobro razpoloženje na dogodku sta poskrbela priljubljeni TV voditelj Peter Poles, ki je s humornimi vložki dodobra nasmejal navzoče, in Samuel Lucas z bendom, ki je z zabavnim repertoarjem publiko razgrel in spravil na plesišče. Za pridih prleške tradicije je poskrbel lokalni oktet Kogovski dečki, ki je ljudske pesmi zapel kar v zidanici na skoraj 200 let stari preši in narodno zabavni Ansambel Opoj z narodno-zabavnimi ritmi, ki so odmevali pozno v noč. Za kulinarično doživetje ob vrhunskem vinu je poskrbela Nana Catering iz Maribora, svojevrsten pečat pa so s svojimi domačimi slaščicami dodale tudi simpatične Prlečke iz Aktiva kmečkih žena Kog. Simpatični Prleki s start up podjetjem Glowen so postregli s čisto svežimi prleškimi postržjačami, ki so jih pekli kar v živo na dogodku.

Med gosti smo lahko opazili tudi znane Slovence, ki so z veseljem prišli potrgat grozdje na svojih trtah: Jasna Kuljaj, Urša Drofenik, Sašo Udovič, direktor Gospodarskega razstavišča Iztok Bricl, Vinska kraljica Slovenije 2019 Meta Frangež in mnogi drugi.



Več v Družabno