Kulturni dan z Marto in Gojcem na OŠ Mala Nedelja

Šolo sta obiskala znana obraza s TV ekranov, in sicer glasbenica Marta Zore in vsestranski umetnik Gojmir Lešnjak Gojc, ki sta s svojo ekipo glasbenikov navdušila učence od 1. do 9. razreda

Prlekija-on.net, torek, 8. oktober 2019 ob 08:13
Kulturni dan na OŠ Mala Nedelja

Kulturni dan na OŠ Mala Nedelja

Teden otroka se je za učence OŠ Mala Nedelja začel s kulturnim dnem. V ponedeljek, 7. 10. 2019, sta jih obiskala znana obraza s TV ekranov, in sicer glasbenica Marta Zore in vsestranski umetnik Gojmir Lešnjak Gojc, ki sta s svojo ekipo glasbenikov navdušila učence od 1. do 9. razreda. Marta Zore in spremljajoči glasbeniki so učencem na zanimiv način predstavili nekaj glasbenih inštrumentov, petje ter različne zvrsti glasbe, med njimi tudi rock in heavy metal.

V drugem delu je glavno besedo prevzel znani igralec, voditelj in žirant Gojmir Lešnjak Gojc. Učenci so med drugim izvedeli, da je po poklicu učitelj slovenščine, a poučeval je samo eno leto. Pokazal je, da zna igrati na kitaro in tudi peti, čeprav je sam povedal, da se samo »afna«.

Učenke in učenci so tudi tekmovali, kdo je boljši v petju, na koncu so zmagali prav vsi. Gojcu bi skoraj uspelo učence prepričati, da bi poleteli kot raketa v nebo. Na srečo smo vsi ostali na trdnih tleh.

Urica je hitro minila, vsi pa smo bili zadovoljni in navdušeni nad nastopom povabljenih gostov.

Robert Lang
Foto: OŠ Mala Nedelja



Več v Kultura in izobraževanje