Pri Teleingu podarili 3.000 evrov in osebne računalnike

V Teleingu so se odločili, da sredstva namenjena nakupu novoletnih poslovnih daril, namenijo Zvezi prijateljev mladine Slovenije

Dejan Razlag, sreda, 22. december 2010 ob 11:591
Predaja čeka

Predaja čeka

V podjetju Teleing d.o.o. so danes, 22. decembra, pripravili novinarsko konferenco, kjer so sredstva, ki bi jih sicer namenili nakupu novoletnih poslovnih daril, namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Janez Smolkovič, direktor podjetja Teleing je Jožici Mikič Horvat, predstavnici Zveze prijateljev mladine Slovenije, predal ček v vrednosti 3.000 evrov.
Prav tako so predali osebne računalnike družinam, ki so jih zbrali v okviru dobrodelne akcije »Poveži se«.

S predajo čeka želijo pomagati otrokom z območja Pomurja in Podravja, ki so pomoči potrebni. Sredstva bodo namenjena pomoči otrokom iz štirih družin iz območja, kjer Teleing ponuja svoje storitve. Prav tako so razdelili tri računalnike v okviru akcije »Poveži se«, ki jo izvajajo skupaj s podjetjem Hakl IT iz Murske Sobote. V tej akciji so v zadnjem času zbirali računalnike ter obnavljali uporabne, za vse ostale pa poskrbeli za ekološko neoporečno odstranjevanje iz uporabe. Tokrat so podarili tri računalnike.

Janez Smolkovič, direktor podjetja Teleing, je ob tem dejal: "Situacija v lokalnem okolju je težka in tudi zaradi tega smo se odločili, da letos denar namesto novoletnih daril poslovnim partnerjem, namenimo štirim družinam s šoloobveznimi otroki, ki to pomoč potrebujejo. Zavedamo se, da s tem ne bomo v celotni rešili njihovih težav, prav gotovo pa jim bomo pomagali v določeni meri."

V Teleingu so se odločili, da sredstva razdelijo preko Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), ki je nevladna, prostovoljna, človekoljubna in neprofitna organizacija, katere temeljni cilj je dvig kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin, zastopanje in uveljavljanje njihovih interesov in potreb ter zaščita njihovih pravic. Deluje od leta 1953 in postaja vedno bolj nepogrešljiva v sodobno organizirani civilni družbi. Odziva se na aktualna družbena vprašanja in tvorno prispeva k oblikovanju pozitivnih vrednot življenja, otrok, mladostnikov in družin.

Delovanje Zveze prijateljev mladine Slovenije temelji na razvijanju vrednot prostovoljnega dela in negovanju dobrih medčloveških odnosov. Jožica Mikič Horvat, podpredsednica Komisije za socialno humanitarna vprašanja pri ZPMS je poudarila, da imajo pri zvezi jasna pravila o tem, kdo je upravičen do prejema tovrstne pomoči. Poudarila je, da posvečajo velik pomen ravno odločitvam o tem, kdo določeno pomoč prejme, saj se zavedajo, kako pomembno je to, da gre pomoč tistih, ki so pripravljeni pomagati, resnično v prave roke. Prednostno obravnavajo družine, ki imajo več otrok, so otroci invalidi ali pa so matere morale zavetje iskati v Varnih hišah. Ob tem še je dejala, da se povpraševanje po tovrstni pomoči povečuje, lani so iz Podravske regije dobili 257 prošenj za pomoč, letos že 312. Sama sedaj že dve leti intenzivneje deluje na območju Haloz, kjer pravi, da je resnično veliko družin, ki so potrebne tovrstne pomoči.

V Teleingu, ki je ponudnik storitev v omrežjih kabelske televizije na območju 12. občin Spodnjega Podravja, Prlekije in delno Prekmurja ocenjujejo, da bodo prihodki podjetja v tem letu narasli za več kot 20 odstotkov, v primerjavi z letom 2009. Dobiček bo na ravni lanskega, s tem da ga bodo ob najetih kreditih v celoti investirali v gradnjo širokopasovnih optičnih omrežij in nakup omrežne opreme. Letos bodo tako za investicije namenili več kot 650.000,00 evrov. Z investicijami, ki se bodo povrnile v 15. ali več letih, si želijo zagotoviti, da bodo obstali kot konkurenčen ponudnik širokopasovnih elektronskih komunikacij v regiji in tudi širše ter tako ohranili vseh sedanjih 24 delovnih mest in omogočili nova delovna mesta še novim sodelavcev.

Akcija »Poveži se« v številkah
Akcija »Poveži se«, s katero želijo v Teleingu povezati tiste, ki imajo doma računalniško opremo, ki je več ne potrebujejo in tiste, ki potrebujejo računalnik, pa si ga ne morejo kupiti, je v teku že od marca 2009.

V tem obdobju so zbrali 167 računalniških monitorjev, 72 različnih namiznih računalnikov, 58 tipkovnic, 51 računalniških mišk, 22 tiskalnikov in še 84 kosov različnih računalniških komponent. Vso zbrano opremo so pregledali in za vse kar ni bilo več uporabno poskrbeli, da je predano v reciklažo in na ta način poskrbeli, da
kakšen kos opreme ni bil odložen na neustrezen način v naravi.

V tem obdobju so iz zbrane opreme sestavili 12 delujočih namiznih računalnikov in jih skupaj z monitorji predali tistim, ki jih potrebujejo. Prav tako so predali nekaj posamičnih računalniških komponent.


Več v Gospodarstvo